Afbeelding
Foto: Jeroen Mooijman

Etten-Leurenaar Hans Teunissen wil voor D66 de Tweede Kamer in

Door: Monique Jansen OUD Politiek

Eén van de kanshebbers op een plek in de Tweede Kamer is Hans Teunissen. Hij staat op plek 31 voor D66. Hans woont in Breda, maar bracht zijn jeugd door in Etten-Leur. “Ik zat op de Hertog Janschool en daarna op de KSE, daar heb ik hele goede herinneringen aan. In mijn examenjaar waren er ingrijpende gebeurtenissen, zoals 9/11 en de moord op Pim Fortuyn. Daar hadden we het ook over in de lessen maatschappijleer.”

Hans genoot van de lessen maatschappijleer op de KSE. Het was de basis om zelf de opleiding tot docent maatschappijleer te volgen. Daarna ging hij aan het werk op De Nassau, een middelbare school in Breda met 1.750 leerlingen in Breda. Daar vond hij de uitdaging om de interesse van de jeugd te wekken voor de politiek: “Zodat ze weten hoe belangrijk het is om te gaan stemmen.” Op De Nassau klom hij op tot bestuurder. “Ik was het lesgeven zeker niet beu, sterker nog: het is het mooiste vak van de wereld- maar ik vind het ook mooi om bij te dragen aan beter onderwijs.” 

In die rol werd hij ook actief voor D66. Zo bekleedde hij binnen D66 De Baronie verschillende voorzittersfuncties: “Het is een vrijzinnige partij waarbij onderwijs écht belangrijk is. D66 trekt in het partijprogramma ook het meeste geld voor onderwijs uit. Wij willen dat elke jongere gelijke kansen krijgt, daarvoor hebben we nog een lange weg te gaan.” Op dit moment staat D66 op ongeveer 15 zetels in de peilingen. Daarmee lijkt een zetel voor Hans ver weg. “Maar er kan nog veel gebeuren tot 17 maart”, besluit hij optimistisch.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief