Miranda de Vries is onderweg naar Etten-Leur.
Miranda de Vries is onderweg naar Etten-Leur.

Burgemeester van Etten-Leur houdt toezicht bij tanteLouise

Door: Remko Vermunt Algemeen

ETTEN-LEUR - Miranda de Vries, burgemeester van Etten-Leur, volgt Claudia Brandenburg op als voorzitter van de raad van toezicht bij zorginstelling tanteLouise in Bergen op Zoom. Haar benoeming gaat in op 19 mei 2021. Die dag treedt ook Piet van der Maas, lid van de raad van bestuur bij ZorgSaam, aan als nieuwe toezichthouder. Hij neemt de plaats in van Mieke Reynen.  

Brandenburg en Reynen treden op basis van het rooster van aftreding, zoals dat in de statuten is vastgelegd, na twee termijnen van vier jaar af. Beiden zijn blij dat het stokje dat zij overgeven in goede handen terecht komt. Met De Vries en Van der Maas haalt tanteLouise opnieuw twee ervaren bestuurders in huis.

Miranda de Vries koos na haar studie politicologie en promotie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen voor het openbaar bestuur. Haar grootste drijfveer is om vanuit haar bestuurlijke rol, met een duidelijke visie op de langere termijn, mens en inhoud bij elkaar te brengen. In diverse nevenfuncties toont De Vries daarbij een grote affiniteit met de publieke gezondheid, zowel bij jong als oud. Zo is ze onder meer voorzitter van de GGD West-Brabant, Veilig Thuis en het meldpunt  kindermishandeling. Sinds vorig jaar is ze als vertegenwoordiger van de Veiligheidsregio tevens lid van het Regionaal Overleg Niet Acute Zorg, het overlegorgaan voor de langdurige zorg en thuiszorg dat met het oog op de coronacrisis in Brabant is opgezet.  

Piet van der Maas is als bestuurder al tien jaar actief in de ouderenzorg in Zeeuws-Vlaanderen, eerst bij Curamus, sinds 2017 als lid van de raad van bestuur van ZorgSaam. Toch is ook hij niet onbekend met de gezondheidszorg in West-Brabant. Van der Maas werkte eerder onder meer als manager klinische zorg in het toenmalige Franciscus ziekenhuis in Roosendaal - het tegenwoordige Bravis ziekenhuis - en als manager in het Revalidatiecentrum Breda.  

Met de unanieme benoeming van De Vries en Van der Maas is de samenstelling van de raad van toezicht bij tanteLouise vanaf 19 mei 2021 als volgt:  

Miranda de Vries - voorzitter
Liselotte Aarts - lid
Jacco de Braal - lid
Daan van Opstal - lid
Robbert Huijsman - lid
Piet van der Maas - lid  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief