Foto: Frans van der Bom

Zorgboerderij de Polder kent veel doelgroepen: ‘Activiteiten aangepast op hulpvraag’

Aan de Rioolseweg 15, in de polder tussen Etten-Leur en Hoeven ligt aan de Laaksche Vaart zorgboerderij ‘De Polder’. Het is een melkveebedrijf met jongvee opfok met ongeveer 260 koeien en kalfjes. Inge Klep is jaren werkzaam geweest in de zorg en gespecialiseerde zorg. In 2014 besloot ze haar kennis te gebruiken om een zorgboerderij op te zetten. 


Iedere dag van 09.30 uur tot 15.30 uur komen de “deelnemers” - zoals ze door Inge genoemd worden- in een groep van maximaal 6 personen op de zorgboerderij voor hun dagbesteding. De meeste ‘deelnemers’ wonen thuis en zitten in de leeftijdsgroep tussen 18 en 80 jaar. De deelnemers hebben een mix aan beperkingen,. Ruwweg kun je stellen dat 1/3 lichamelijke beperkingen heeft; 1/3 psychische of psychiatrische klachten en 1/3 deel verstandelijke beperkingen. Ook dementerenden en mensen met burn-out klachten weten hun weg naar ‘De Polder” te vinden. De activiteiten zijn aangepast op de hulpvraag van de deelnemers, zodat iedereen een zinvolle en fijne dagbesteding heeft. 

De belangrijkste werkzaamheden zijn de verzorging en voeren van de dieren zoals de kalfjes en alle dieren in het dierenweitje, het schoonmaken en onderhouden van de stallen; het netjes houden van het erf, de moestuin en kas. Het groen onderhouden maar ook het verzorgen van de lunch en koffie/thee. Verder is het stukje ontspanning ook erg belangrijk er is ruimte om rustig te gaan wandelen met of zonder dieren. Door de kleinschaligheid heeft iedereen een band met elkaar en mag iedereen zijn zoals hij/zij is!

Frans van der Bom,
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief