Foto: Frans van der Bom

Bollendonk kleinschalige zorgboerderij: ‘Iedereen heeft recht geaccepteerd te worden!’

Als ik volgens afspraak aankom op zorgboerderij ‘De Bollendonk’ aan de Bollendonkseweg 17 staat Joep, een 18-jarige hulpboer me al enthousiast op te wachten. Samen met Maaike, de ‘zorgboerin’ drinken we koffie, waarbij Joep niet kan wachten om me een rondleiding over “zijn” boerderij te geven. Het voelt ook als “zijn” boerderij, omdat hij hier al heel lang zorg krijgt. Evenals 5 andere hulpboeren dat 5 dagen in de week hebben.


De ‘Bollendonk’ is een kleinschalige zorgboerderij voor (jong)volwassenen met diverse hulpvragen, dit zorgt voor een gevarieerde groep die het beste uit elkaar naar boven haalt.” Hier vinden wij dat iedereen het recht heeft geaccepteerd te worden zoals hij of zij is!” zegt Maaike vol trots. 

Op ‘De Bollendonk’ wordt zorg verleend aan ‘hulpboeren’ met een verstandelijke beperking en aan cliënten met verslavingsproblematiek of psychische problemen, die werken aan re-integratie in de maatschappij. Deze laatste groep wordt met raad en daad bijgestaan door casemanagers en woonbegeleiders van ‘Novafarm-grip’. Deze organisatie biedt zorg op maat op veel boerderijen in Brabant, Limburg en Zeeland.

Binnenkort wordt er op ‘ De Bollendonk’ een woonunit geplaatst, die het zelfstandig wonen van cliënten kan aansturen. Tijdens de rondleiding door Joep druipt het vrolijke enthousiasme ervan af; op de plaats waar een koe in barensweeën ligt, weet hij heel trots te vertellen dat er binnen een uur weer een kalfje op ‘De Bollendonk’ geboren zal zijn.
Bollendonk

Frans van der Bom,
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief