Foto:

Meer Nederlanders kiezen voor vegetarische paasgerechten

Volgens de paastradities eten Nederlanders meer vlees tijdens de feestdagen. Maar het lijkt erop dat Nederlanders hun gewoonten aan het veranderen zijn. Ondanks dat traditionele vleesgerechten tijdens Pasen populair blijven, stijgt de vraag naar vegetarische paasgerechten blijkt uit onderzoek van HelloFresh. In 2019 en 2020 werd er tijdens de paasmaand bijna twee keer zoveel vegetarische gerechten besteld dan vleesgerechten bij HelloFresh.


750% meer interesse in Paasbrunch bestellen

Het thuis laten bezorgen en bestellen van paasontbijtjes blijkt populair te zijn. Vorig jaar is er maar liefst 750% meer gezocht naar ‘paasbrunch bestellen’ en ‘paasbrunch bezorgen’. Dit valt natuurlijk te wijten aan de lockdown van 2020 waardoor de populariteit van online bestellen toenam. Vanwege de huidige lockdown maatregelen zal er naar verwachting weer een grote interesse zijn in het bestellen van paasontbijtjes.

Pasen over de wereld

Over de hele wereld wordt Pasen anders gevierd met verschillende gerechten en lekkernijen. HelloFresh maakte een overzicht van traditionele paasgerechten uit verschillende landen. Twaalf paasrecepten uit België, Mexico, Argentinië, Ecuador, Spanje, Polen, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Finland, de Verenigde Staten en Rusland.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief