Foto: Krijn ten Hove

Rob woont op de Leur: ‘Mooie is het gemoedelijke karakter’

Rob de Graaf (49), is fysiotherapeut van beroep en woont al zijn hele leven op ‘De Leur’. Opgegroeid aan de Korte Brugstraat, waar zijn ouders een winkel in huishoudelijke artikelen en speelgoed hadden, woont hij inmiddels alweer lange tijd aan de Lange Brugstraat.

“Het mooie aan het wonen op de Leur is het gemoedelijke, het dorpse karakter zonder dat het te dorps is. En ondanks de groei, die ik als positief ervaar, is het, met de nieuwbouwwijken De Keen en Schoenmakershoek, ook niet te stads geworden.”

Reizen is een hobby van Rob, hij heeft veel van de wereld gezien inmiddels. “Toch ervaar ik het elke keer weer als thuiskomen als ik terugkom. Maar het belangrijkste is dan het besef dat we het hier helemaal niet zo slecht hebben. We hebben hier alle voorzieningen die je nodig hebt om goed te kunnen leven. Ik heb dat wel anders meegemaakt in andere plaatsen waar ik geweest ben.”

Hoewel Rob ook wel van het stadse leven houdt heeft hij er nog nooit voor gekozen om naar de grote stad te verhuizen. “Waarom niet? Het is toch wel prettig dat je gewoon je auto voor de deur kan parkeren, je boodschappen makkelijk halen, weten wie er naast je woont, altijd bij je buren terecht kunnen. Dat is een grote stad toch vaak anders. In de stad is veel meer anonimiteit. En daarnaast vind je ook alle noodzakelijke voorzieningen in Etten-Leur. Dus daarvoor hoef je niet weg hier.”


Krijn ten Hove,
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief