Henk zag Etten-Leur groeien: ‘Heeft charmes van dorp behouden’
Foto: Krijn ten Hove

Henk zag Etten-Leur groeien: ‘Heeft charmes van dorp behouden’

Henk Smits (71) is gepensioneerd en is in 1979 voor zijn werk vanuit Terneuzen naar Etten-Leur verhuisd. Daarvoor heeft hij in Dongen en Breda gewoond. 


“Ik ging hier voor een notaris de vastgoedpraktijk beheren. Daardoor heb ik Etten-Leur zien groeien en leren kennen. En ondanks dat het zo gegroeid is heeft het de charmes van een dorp behouden. Ik doe alles op de fiets en binnen 15 minuten ben ik overal, maar sta je ook bijvoorbeeld in het bos of in de polder.”

“Het verschil met Terneuzen is wel de gemoedelijkheid, daar kijken ze de kat uit de boom, hier staat de deur altijd open. En dat voelt gewoon goed”, aldus Henk. “Toen ik hier kwam werd ik gelijk goed opgenomen, voel me ook helemaal ingeburgerd. Ben lid van het Gilde geworden en zet me ook nu nog graag in voor de maatschappij. Zo ben ik bestuurslid bij de Huurders Belangen Vereniging.”

Voorzieningenniveau

Ook het voorzieningenniveau speelt mee voor Henk. “Hier heb je alles, een theater, zwembad, mooi centrum, veel groen.” Daarbij wijst Henk ook op de goede verbindingen die er zijn naar bijvoorbeeld Breda, Roosendaal en Rotterdam. “Zowel via de weg maar ook via het spoor doordat we een eigen station hebben.” Als we vragen of er dan toch nog iets is wat Henk minder mooi vindt dan kijkt hij rond en heeft hij het over het centrum van Etten: “Ik hou van oude karakteristieke centra en panden. De kom van Etten mist dan wel iets van een echt oud stadshart. Maar ondanks dat ben ik trots hier te wonen.”

Krijn ten Hove,
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief