Whydonate actie met speeltoestel
Whydonate actie met speeltoestel Foto: Anniek de Boer

Crowdfundingsactie voor nieuw speeltoestel in de Hoge Neer

Door: Advertorial Algemeen

ETTEN-LEUR - Speeltuin de Hoge Neer in Etten-Leur wil komende zomer een groot nieuw speeltoestel in de speeltuin plaatsen, een van de oude toestellen is dringend aan vervanging toe. 

Het Rabobank Coöperatiefonds stelt een budget van €10.000,- beschikbaar maar dit is nog niet voldoende voor een volledig nieuw toestel. Daarom start de stichting die de speeltuin beheert en gerund wordt door 4 vrijwilligers, vanaf april een crowdfunding actie.

Donaties en sponsoren

Vanaf 1 april is de stichting met een crowdfunding actie gestart om het nieuwe speeltoestel nog deze zomer in de speeltuin te laten plaatsen. Omdat de speeltuin volledig afhankelijk is van donaties en sponsoren is plaatsen van nieuwe speeltoestellen een flinke uitdaging. De vrijwilligers hopen het benodigde bedrag van €6.000,- samen met heel Etten-Leur bij elkaar te halen zodat er in de zomervakantie geen lege plek in de speeltuin is. 

De actie is te vinden op whydonate.nl/fundraising/speeltuinhogeneer. Het nieuwe speeltoestel is van leverancier Proludic en bestaat uit een toren met balanceerplatform, dubbele turboglijstangen, grote apenbrug en een papegaainest toren.

“Vorig jaar hebben we de muziekbal in de speeltuin geplaatst, deze is gericht op de jongere kinderen. Met dit nieuwe speeltoestel willen we ook de oudere kinderen een nieuw speeltoestel geven om lekker in te klimmen en klauteren”, legt voorzitster Anniek de Boer uit.

Speeltuin de Hoge Neer
De speeltuin is gratis toegankelijk voor iedereen en bestaat uit zo’n 35 speeltoestellen met veel groen en picknick bankjes voor de ouders. De stichting probeert de speeltuin uitdagend en leuk te houden voor kinderen van alle leeftijden. Buiten coronatijd worden er ook leuke activiteiten georganiseerd zoals het Lentefeest bij de opening van het buitenspeelseizoen. Afgezien van de eerste lockdown is de speeltuin het hele jaar open geweest en kan iedereen komen spelen zonder vooraf te reserveren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief