Afbeelding
Foto: Jack Konings

Gemeente snel in overleg met ProRail over aanleg tunnel onder Ambachtlaan

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR – De gemeente Etten-Leur wil snel in overleg met spoorwegbeheerder ProRail om de aanleg van een autotunnel onder de Ambachtlaan mogelijk te maken. De komende jaren komen er in Etten-Leur zo’n 2.500 woningen bij. 

Deze groei zorgt voor fors meer verkeer op de weg, terwijl de rij wachtende weggebruikers voor de spoorwegovergang Lichttorenhoofd en Lage Vaartkant in de ochtend- en avondspits al lang is.

Deze belasting neemt alleen maar verder toe als het inwoneraantal van Etten-Leur verder groeit. De aanleg van een oostelijke randweg is dan ook noodzakelijk. Die vormt dan ook de belangrijkste weg voor de nieuwe bewoners aan de oostkant van Etten-Leur. “De oostelijke randweg willen we via een tunnel verbinden met het stedelijk gebied ten oosten van de spoorlijn. Vooralsnog gaan we uit van het verlengde van de Ambachtlaan. Bij de ontwikkeling van het stedelijk gebied is daarmee al rekening gehouden”, meldt het gemeentebestuur in een brief aan ProRail.

De spoorbomen op het kruispunt gaan nu meerdere keren per uur dicht. Daardoor ontstaan lange opstoppingen achter de verkeerslichten. Geregeld staan er tientallen automobilisten te wachten, voordat zij door verder kunnen rijden. De gemeente hoopt snel met ProRail afspraken te kunnen maken om het proces voor de aanleg van de tunnel te kunnen starten. Daarna zal het zeker nog een paar jaar duren, voordat de tunnel een feit is. 


Foto Jack Konings


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief