Overhandiging aan medewerkers Amphia Ziekenhuis.
Overhandiging aan medewerkers Amphia Ziekenhuis. Foto: Vrouwen van Nu

Rozenhart voor de zorg: Vrouwen van Nu dankt en steunt zorgmedewerkers

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Een jaar geleden kregen we te maken met het Covid-19 virus. Dit virus breidde zich uit naar een pandemie waarna vele bedrijven hun deuren moesten sluiten voor het publiek. Een rozenkweker uit Rotterdam kon zijn rozen niet meer aan de straatstenen kwijt. Hij besloot samen met een bloemkunstenaar een enorm hart van rozen op te bouwen in de centrale hal van het Erasmus MC. Er werden ruim 2000 rozen in verwerkt. Op deze manier wilde hij alle zorgmedewerkers een hart onder de riem steken.

Dit initiatief inspireerde de Vrouwen van Nu Provincie Noord-Brabant. Vorige maand werden bij een aantal Brabantse ziekenhuizen een gigantisch groot hart, opgevuld met 180 rozen, aangeboden aan de zorgmedewerkers omdat de vereniging ontzettend veel waardering heeft voor de grote zorg die al het personeel in alle ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen hebben gegeven en nog steeds met hart en ziel geven. Op deze manier worden zij extra in het zonnetje gezet.

Niet alleen onze ziekenhuismedewerkers hebben het afgelopen jaar een tandje bij moeten zetten, ook de zorgmedewerkers in de verpleeg- en verzorgingstehuizen hebben gezorgd en gebuffeld. Vrouwen van Nu wil de zorg laten weten dat ze er niet alleen voor staan en dat er nog steeds aan hen gedacht wordt in deze bijzondere periode.

Steun
Afgelopen week zijn bij verpleeg- en verzorgingstehuizen in Etten-Leur posters overhandigd aan medewerkers waarop Vrouwen van Nu hun steun uitspreken aan deze kanjers en de hoop uitspreken dat zij het nog enige tijd vol gaan houden deze bijzondere, maar zware tijd.

Vrouwen van Nu is een landelijke organisatie met 36.000 leden en 450 afdelingen. Ook in Etten-Leur is deze vereniging actief met meer dan 100 leden. Vrouwen van Nu is een krachtige en actieve vereniging die al meer dan 90 jaar bestaat.

Vanaf 1 januari 2015, na een fusie met de KVO, gaf het de vereniging een nieuw elan en een goed toekomstperspectief. Naast de traditionele afdelingen ontstaan netwerken van gelijkgestemde vrouwen. Vrouwen van Nu gaat met haar tijd mee en is een aantrekkelijke club voor velen.

Helaas kunnen er al geruime tijd geen activiteiten plaats vinden, maar onder normale omstandigheden biedt de afdeling Etten-Leur van Vrouwen van Nu een zeer gevarieerd programma aan aan haar leden (o.a. fietstochten, informatie avonden, bloemschikken, wandelen, excursies, creatieve avonden, etc.).
Interesse contact via: voorzitster Toos van den Wijngaard of secretaresse Tonny Wennekes: vrouwenvannuel@gmail.com, waarna er telefonisch contact met u wordt opgenomen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief