<p>Contrefort</p>

Contrefort

(Foto: Jack Konings)

Regels in Etten-Leurse verpleeghuizen versoepeld: Verenigingsleven weer opgestart

ETTEN-LEUR – Avoord heeft de regels voor bewoners in de verpleeghuizen in Etten-Leur, Zundert en Rijsbergen versoepeld. Bewoners mogen meer bezoekers ontvangen. Daarnaast kunnen zijn zij weer aanschuiven bij koffie- en borrelmomenten in Het Warm Hart. Ook mogen zij daar kaarten en biljarten.


“We organiseren ook weer evenementen voor onze bewoners. De groep mag niet groter zijn dan 30 bewoners en de 1,5 meter afstand regel geldt voor alle deelnemers”, vertelt een woordvoerster van Avoord. Bijna alle bewoners van woonzorgcentra hebben inmiddels een vaccinatie gehad tegen coronavirus COVID-19. Op de locaties van Avoord is meer dan negentig procent van de inwonende cliënten inmiddels ingeënt. Ook een groot aantal medewerkers heeft een vaccinatie gehaald. 

Geen honderd procent bescherming

Toch blijven bewoners, medewerkers en vrijwilligers van Avoord voorzichtig. Een vaccinatie geeft goede bescherming, maar beschermt niet honderd procent tegen corona. “We hebben al van dichtbij zien gebeuren dat de vaccinatie bescherming geeft tegen klachten van het coronavirus, maar dat de kans dat men na twee vaccinaties corona krijgt helaas niet nul is. We onderzoeken hoe we het beste om kunnen gaan met deze situatie. We zoeken daarbij naar de juiste balans tussen kwaliteit van leven van onze bewoners enerzijds en veiligheid van bezoekers, medewerkers en overige bewoners anderzijds”, benadrukt de woordvoerster. 

Vorige week maakte minister Hugo de Jonge bekend dat versoepelingen in zorgcentra mogelijk zijn als minimaal tachtig procent van de cliënten is gevaccineerd. In verpleeghuizen en instellingen voor gehandicaptenzorg zijn de afgelopen maanden 500.000 prikken gezet. Daardoor daalde het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfte op deze locaties drastisch.

Monique Jansen
Monique Jansen
 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/etten-leur&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief