Foto: Alexander Vingerhoeds

DSE heeft grootste meidenafdeling van Etten-Leur: ‘Ons team speelt al jaren hoofdklasse’

DSE heeft de grootste meidenafdeling in Etten-Leur. “Ons eerste team speelt al jaren hoofdklasse. Dat heeft een aanzuigende werking in de regio voor meiden die bij andere verenigingen dat niet treffen”, licht Esther van Gool, coördinator meisjesjeugd van DSE toe. 


“We hebben vijf meidenteams van onder elf tot en met onder zeventien en vervolgens drie volwassenen teams, waarvan twee selectieteams en één recreantenteam. Het toont aan dat we een enorme grote afdeling voor meiden/dames hebben. Het voordeel hiervan is dat niet alleen de doorstroming goed is maar dat we ook aan de kwaliteit kunnen werken.” 

Damesvoetbal is daarmee echt een speerpunt geworden binnen DSE. “Vroeger bleven meisjes nog lang meespelen met de jongens maar nu gaan ze vanaf het moment dat ze 10 jaar zijn over naar een meidenteam, tenzij iemand echt heel erg goed is en het voor de ontwikkeling beter is dat ze nog bij de jongens blijft. Maar dan moet ze wel in het hoogste team van de jongens meekunnen.” 

Maar op enig moment is overgang naar de meiden fysiek wel noodzakelijk. “Lichaamsbouw van de meisjes is anders dan bij de jongens, dat vraagt een andere trainingsopbouw. Daarom zijn we ook blij dat bij de meiden teams ook de oudere meiden en dames helpen bij het trainen van de jongste teams. Hierdoor kunnen we ze beter begeleiden.” “De meiden hebben veel plezier met elkaar, zijn bloedfanatiek, soms fanatieker dan bij de jongens. Meiden zijn er altijd waar jongens nog wel eens afhaken. Het is dan ook leuk dat als een jongensteam een tekort heeft ze vragen aan de meiden of ze willen invallen bij hen.”

Monique Jansen
Monique Jansen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief