Afbeelding

Internos-aanvoerster Colinda: ‘Ook bij de dames wordt wel eens een beuk uitgedeeld’

Door: Krijn ten Hove Algemeen

“Ik had al meerdere sporten gedaan en kwam op enig moment via het schoolvoetbal in aanraking met deze sport en wist gelijk: voetbal was de sport voor mij.” Dat moment is nu ongeveer 25 jaar geleden rekent Colinda Aerts, aanvoerster bij de dames van Internos snel uit. In de tijd dat ze begon was het niet gewoon dat meisjes op voetbal gingen “Maar ik heb er nooit een negatieve reactie over gehoord. Het leuke aan voetbal? Het spelletje, het teamspel, samen met elkaar bezig zijn, we hebben allemaal ons eigen niveau, in een team met verschillende leeftijden. Eigenlijk is alles wel leuk.”

Colinda kijkt graag voetbal en dus ook naar wedstrijden van de jongens/mannen. En er zit wel degelijk verschil tussen erkent ze. “We merken het bij de meiden die langer bij de jongens hebben gevoetbald. Die zijn toch wat fysieker ingesteld en het tempo ligt wel wat hoger. Dat wil niet zeggen dat het bij de dames er niet fysiek aan toe gaat. Ook bij ons wordt wel eens een beuk uitgedeeld.” Een ander verschil wat ze ziet is de groepsverantwoordelijkheid. 

“Die is bij meisjes wat groter, meer samen. Jongens kunnen nog wel eens voor zichzelf voetballen, dat merk ik bij meiden minder. Meiden zijn meer een team.” De ontwikkeling is de laatste 10 jaar wel enorm geweest geeft ook Colinda aan. “De prestaties van het Nederlands Dames Elftal hebben daar een belangrijke rol in gespeeld.” Voetbal blijft een spelletje van winnen en verliezen. “Wij willen recreatief presteren en willen graag winnen, maar verliezen we dan balen we even, drinken samen wat en gaan daarna weer gewoon door.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief