Afbeelding

Fleur speelt al sinds haar vijfde bij Unitas: ‘Voetbal is een ontzettend leuke sport!’

Door: Krijn ten Hove Algemeen

Fleur de Kinderen voetbalt al vanaf haar vijfde jaar. “Ik was bevriend met veel jongens en die voetbalden allemaal dus voetbalde ik altijd met hen mee. Daarna ben ik een keer meegegaan naar Unitas en daar blijven hangen.”

Het leukste aan voetbal is het teamgevoel en voor Fleur misschien wel het belangrijkste. In het gesprek komt ze daar een paar keer op terug. “Ik ben één jaar gestopt geweest omdat ik het team niet leuk vond, daarna ben ik weer begonnen. De sfeer, gezelligheid, het samen zijn en spelen. Maar ook het spel is erg leuk.” Daarbij gaat het niet alleen om de sfeer op het veld maar ook daarbuiten. “Na de wedstrijden samen in de kantine wat drinken, maar ook de toernooien, als je de hele dag onderweg bent met elkaar. Vorig jaar zouden we naar een toernooi gaan in Denemarken maar dat ging niet door als gevolg van de coronamaatregelen.”

Fleur is net 18 geworden en is eerstejaars dames speelster. “In de leeftijdsgroepen onder mij is het in de afgelopen jaren enorm gegroeid daar werken ze nu ook al met selectieteams.” Als ze jongere meisjes moet adviseren om te gaan voetballen zal ze dat zeker aanraden. “Het is een leuke sport en met een team iets doen is altijd leuk.”

Voetballen doe je om te winnen. Met 4 voetballende broers wordt de druk wel opgevoerd. “Aan de etenstafel worden er dan soms ook opmerkingen gemaakt. Soms wordt het er nog even ingewreven als iemand niet heeft gewonnen. En kleine dingetjes gezegd om de zaak op te jutten.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief