Foto: Vera de Geus

Vaccinatielocatie Breda Airport is ready for take-off

De vaccinatielocatie op Breda Airport is officieel geopend. Een hangar is zo efficiënt ingericht dat er drie keer zoveel vaccinaties als regulier gegeven kunnen worden; 60 prikken per prikker per uur. Komende week zullen naar verwachting zo’n 2.900 vaccinaties worden gedaan. Vanaf volgende week wordt dat opgeschaald naar 6000 afspraken per week. Bijzonder detail is dat vliegveld-directeur Jan Voeten op de openingsdag op zijn eigen luchthaven werd gevaccineerd.


Breda International Airport is de vierde vaccinatielocatie in West-Brabant en is de tweede vaccinatielocatie die draait volgens het ‘steepen the curve’-principe waarbij administratie en vaccinatie uit elkaar zijn gehaald voor een efficiënter proces om zoveel mogelijk mensen per uur te kunnen prikken. Daardoor kunnen er drie keer zoveel mensen gevaccineerd worden. Een prikker kan een persoon per minuut vaccineren, maar de administratie duurt langer. Om ervoor te zorgen dat een prikker niet stil hoeft te zitten, is er een hogere inzet aan de voorkant.

Pfizer

Wie in aanmerking komt voor het BioNTech Pfizer vaccin kan opgeroepen worden naar Bosschenhoofd te komen. Vanaf volgende week kunnen er zo’n 6000 afspraken per week gemaakt worden. Het exacte aantal vaccinaties hangt echter af van het aantal beschikbare vaccins en daar hangen ook weer de openingstijden aan vast. Vooralsnog is de locatie geopend van 8.00 tot 16.00 uur.

Horeca-personeel

Volgens de GGD betreft Breda Airport alleen al qua entourage een bijzondere locatie. Opvallend is ook dat het personeel van restaurant Bargo, dat woensdag voor het eerste haar deuren opende, actief mee heeft geholpen met de opbouw van deze vaccinatielocatie in de hangar Bovendien werken de horeca-medewerkers van Bargo momenteel als host om dat mensen die gevaccineerd worden een zo prettig mogelijke vaccinatie-ervaring te geven.

Bij de opening overheerste duidelijk blijheid. Bij de GGD, bij de Halderbergse burgemeester Bernd Roks, bij Ivan Smulders eigenaar van restaurant Bargo. “Wat zijn we blij dat ook deze locatie eindelijk open kan”, zo sprak Mark van Beers namens GGD West-Brabant. “We zijn met open armen ontvangen en we zijn alleen blije gezichten. Mensen zijn opgelucht dat ze gevaccineerd worden.” Ook burgemeester Roks spreekt van een bijzondere dag. “Het is een geweldige locatie. Je kunt te voet komen, op de fiets en met de auto. En mocht je een helikopter hebben, dan behoort dat ook nog tot de mogelijkheden”, grapt hij. “Laten we hopen dat we heel snel heel veel mensen kunnen vaccineren.” Bargo-eigenaar Ivan Smulders is blij dat zijn nieuwe zaak eindelijk open kon, maar is naar eigen zeggen blij dat hij en zijn crew zich voor de officiële opening al nuttig kon maken. “Ik ben de gemeente en de GGD erg dankbaar voor deze samenwerking.” 

Vera de Geus
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief