Mirjam aan de slag met de knutselmaterialen.
Mirjam aan de slag met de knutselmaterialen. Foto: Nieuwe Nobelaer

‘Maak iets moois voor ELkaar’ valt voor tweede keer in de smaak

Door: Advertorial Algemeen

ETTEN-LEUR - ‘Maak iets moois voor ELkaar’, met deze knutselactie steekt cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer dit jaar al voor de tweede keer voor een hart onder de riem bij mensen die dat goed kunnen gebruiken. Ook degenen die de knutselwerkjes maken, zijn erg blij met de actie. Het tweede knutselpakket, een voorjaarstasje waarin alles zit om een bloem met vaasje te maken, is nog steeds aan te vragen. Mirjam Hendrikx, een fanatieke en enthousiaste deelneemster, vertelt.

 “Ik kwam bij de actie terecht door een bericht in de krant. Toen ik over deze actie las dacht ik gelijk; dit is wel heel leuk! Ik ben erg creatief en sta graag voor mensen klaar. Het is fijn dat mensen die eenzaam zijn toch iets leuks ontvangen. Het is een mooi initiatief en daarom ben ik ‘ingestapt’. Ik knutsel graag en maak er het liefst ook nog iemand blij mee. Twee vliegen in één klap dus! Samen met mijn moeder van 81 ging ik aan de slag. Ze vond het helemaal geweldig. Uiteindelijk hebben we aan beide acties meegedaan. Bij de eerste knutselden we een doosje waarin iedereen iets van zichzelf kon stoppen. Bij het tweede pakket een bloemetje in een vaasje.”

Een opsteker

“Het geknutselde doosje leverde ik terug in bij Nieuwe Nobelaer. Deze is door Nieuwe Nobelaer naar iemand gebracht die wel een opsteker kon gebruiken. Waar deze terecht is gekomen weet ik niet, maar ik hoop dat diegene er erg blij mee is. Het vaasje met bloemetje heb ik aan mevrouw Dielemans (93 jaar) gegeven. Ik ken haar omdat ik 8 jaar vrijwilligerswerk heb gedaan bij het Anbarg, waar ik hielp bij creatieve activiteiten. Mevrouw Dielemans vond het heel leuk om te zien dat iemand aan haar dacht. Door deze actie merkte ze dat ze niet alleen is. Veel mensen zijn voorzichtig in deze tijd en activiteiten worden afgelast. Dit soort kleine acties zijn dan fijn. Je steekt de mensen een hart onder de riem en haalt ze uit de dagelijkse sleur. Voor mensen die eenzaam zijn is het leuk dat er iets onverwachts komt.”

Spannend

“Ook mijn moeder ontving een geknutseld doosje. Zij vond het gevoel dat er nog eens aan haar gedacht werd geweldig. Ze kreeg een mooi aangekleed doosje met paaseitjes. Het is erg leuk om te zien wat mensen bedenken en tegelijkertijd spannend omdat je niet weet van wie het doosje afkomstig is. Tenminste als je de verrassing via Nieuwe Nobelaer hebt ontvangen.”

Gewaardeerd

“Deze actie wordt gewaardeerd door zowel de mensen die knutselen alsook door de mensen die een lief, creatief cadeautje ontvangen. Wat mensen in deze periode voor elkaar doen, dat is geweldig.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief