Afbeelding
Foto: Alexander Vingerhoeds

Dennie heeft honderden legobouwsets: ‘Het is voor mij pure ontspanning’

Door: Monique Jansen Algemeen

Dennie van der Sanden (38) uit Etten-Leur heeft honderden legobouwsets op zijn zolder liggen. “Mijn eerste lego kreeg ik van mijn opa. Hij werkte bij de afvalophaaldienst en stuitte op drie volle vuilniszakken met lego. Die heeft heeft hij bewaard en aan mij gegeven.” Zo kreeg Dennie het bouwvirus te pakken.

Elk jaar koopt hij één of twee nieuwe sets. Die bouwt hij vervolgens rustig op: “We hebben twee zonen van 1,5 en 4 jaar oud. Als zij naar bed gaan, ga ik ermee aan de slag. Het is voor mij pure ontspanning. Als ze straks wat ouder zijn, mogen ze meebouwen. Het is ook leuk dat ik van alles heb liggen. Nu is mijn oudste zoon geïnteresseerd in piraten. Dan bouw ik een piratenset op waar ze mee kunnen spelen.” Op dit moment staan een grote universiteit en een draaimolen opgesteld. Dennie: “De universiteit was een groot project. Dat was namelijk geen set, maar je moest de juiste steentjes opzoeken, los kopen en via verschillende kanalen bestellen. Daar ben ik 1,5 tot 2 jaar mee bezig geweest. En daarna moest hij nog worden opgebouwd.” 

Dennie vindt het niet zonde om zijn bouwwerken weer terug in de doos te doen: “Het is net als met het bouwen van een carnavalswagen in een schuur. Na de optocht breek je die af. Dat geldt ook voor een legobouwwerk. Alleen doe ik dat wel voorzichtig, zodat ik zeker alle legostukjes heb.” Op dit moment is lego populairder dan ooit. Dennie snapt dat wel: “Lego is tijdloos en je kunt bijna altijd iets bouwen wat je zelf leuk vindt. Er is zoveel op de markt!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief