Afbeelding
Foto: Monique Jansen

Kamer van Puk puilt uit met lego: ‘Piratenschip grootste wat ik tot nu toe heb gebouwd’

Door: Monique Jansen Algemeen

De kamer van Puk van der Vecht (25) in het Thomashuis in Etten-Leur staat vol met lego. Bakken vol legosteentjes, planken vol legobouwwerken en als pronkstuk een enorm piratenschip in het midden van de kamer: “Het grootste wat ik tot nu toe heb gebouwd”, vertelt Puk trots. 

Hij is dan ook heel graag bezig met bouwen, het is zijn op één na grootste hobby na het gamen. Het liefst bouwt Puk voertuigen, zoals vliegtuigen, straaljagers en helikopters. Die ontwerpt hij zelf: “Ik vind het ontzettend leuk om van losse lego-onderdelen bijvoorbeeld een vliegtuig te maken.” Ook is hij een groot fan van de serie Star Wars. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij verschillende sets uit deze ruimtevaartserie heeft opgebouwd. Hij deelt zijn liefde voor lego met zijn familie. Ook zijn moeder, opa en oma bouwen graag met de steentjes. “Bij mijn ouders in Klein Zundert heb ik een nog veel grotere verzameling lego staan. Elk jaar ik ook met mijn opa naar de grote legobeurs in Goes. Daar vind je legosoorten die niet meer worden verkocht.”

De liefde voor lego brengt Puk letterlijk ver. Zo bezocht hij attractiepark Legoland in Duitsland, Denemarken en Groot-Brittannië. Daar heeft hij nog een mooie herinnering aan met een uit lego opgebouwde foto. Het bouwen met legostukken is voor Puk extra knap, omdat hij door een beperking één arm niet kan gebruiken. Daar laat hij zich zeker niet door tegenhouden. Hij maakt de mooiste bouwwerken. Een speciale wens heeft hij nog wel: “Ik zou graag een hele grote set van Star Wars willen, maar dat zal ik nog flink voor moeten sparen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief