Suikerrietvelden in Kenia.
Suikerrietvelden in Kenia. Foto: Theo van den Bergh

Coronaproof winkelen bij het Kenya Project Etten-Leur

Door: Advertorial Algemeen

ETTEN-LEUR - Na een lange sluiting door de lockdown is het winkeltje van het Kenya Project weer open.

De Covid-19 pandemie is helaas nog niet voorbij. In Nederland gaat de vaccinatiegraad omhoog en daarmee de veiligheid. Maatregelen worden versoepeld. In Kenia is de situatie nog heel ernstig. De bevolking zit midden in een derde golf besmettingen waardoor de Keniaanse regering de maatregelen juist verscherpt. 

Tegelijk wordt de tegenstelling tussen rijke en arme landen weer duidelijk. Er is in Kenia te weinig geld voor een goed vaccinatieprogramma. Daarnaast is er een groot vervoersprobleem onder andere vanwege de slechte wegen. Uiteraard heeft dit ook gevolgen voor de weduwen die gesteund worden vanuit het Kenya Project. Er zijn weinig mogelijkheden om handel te drijven, maar ook om zelf voedsel te kopen, omdat de markten gesloten zijn.

Gelukkig hebben de vrouwengroepen in de loop van de jaren voedselvelden kunnen aanschaffen door de giften van donateurs van het project. De landbouwactiviteiten gaan gewoon door, evenals veeteelt, visserij en de verkoop van water. Er is in de weduwengroepen in de loop van de jaren een grote solidariteit ontstaan. Het weinige dat ze hebben wordt met elkaar gedeeld.

Winkeltje bezoeken
Toch hebben ze onze steun nog hard nodig. U kunt daarmee helpen door ons winkeltje te bezoeken. Dat kan coronaproof. We hebben een leuk, gevarieerd aanbod van tweedehands spulletjes. Met de opbrengst steunt u rechtstreeks weduwen en hun kinderen om het hoofd boven water te houden.

De vrijwilligers heten u van harte welkom op de Stationsstraat 60 in Etten-Leur. Open op woensdag en zaterdag van 11.00-16.00 uur. Meer informatie over het project vindt u op de website www.kenyaproject.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief