Afbeelding
Foto: Bravis

Groot deel Bravis-personeel heeft eerste prik gekregen: ‘Zetten zo’n 70 prikken per uur’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het overgrote deel van het personeel in het Bravis Ziekenhuis heeft na vandaag zijn eerste prik gekregen. Dat laat het ziekenhuis weten. Afgelopen zaterdag werden zo’n 671 mensen gevaccineerd, waaronder ook 123 patiënten met een ernstige medische achtergrond die voor hun tweede prik kwamen en vandaag komen daar nog eens 600 medewerkers bij.

Tot nu toe werden vooral de medewerkers met direct patiëntencontact ingeënt. Afgelopen zaterdag en vandaag worden alle medische ondersteunende diensten en facilitaire medewerkers uitgenodigd. “Het gaat daarbij met name om personeelsleden die op de corona-afdelingen komen, zoals schoonmakers, beveiligers en logistiek medewerkers”, vertelt William Minderhoud, manager zorgeenheid OK/CSA.

671 vaccinaties
Afgelopen zaterdag werden er van 08.00 tot 19.00 uur in totaal 671 mensen gevaccineerd. “Daaronder bevinden zich ook 123 patiënten met een ernstige medische achtergrond die voor hun tweede prik komen. Datzelfde geldt voor Bravis-medewerkers die eerder met Moderna zijn ingeënt”, aldus William. “Vandaag vaccineren we nog eens zo’n 600 medewerkers. Met het uitnodigen gaan we zeer zorgvuldig te werk, want we willen niemand teleurstellen.”

Zestien mensen in touw
Het vaccineren is een hele operatie. Op elk moment zijn zestien mensen in touw voor ontvangst, registratie, het optrekken van de spuiten, het zetten van de spuiten en de post-vaccinatie-opvang. “Doordat het zo geolied loopt, kunnen we 70 prikken per uur zetten. Tijdens de lunch gaat dat aantal omlaag naar 40, maar het blijft continu doorgaan. Het is mooi om te zien hoe goed het verloopt”, benadrukt William. “Het vaccinatieteam is dan ook goed op elkaar ingespeeld en zeer gemotiveerd. Iedereen vindt het dankbaar werk, dat enorm gewaardeerd wordt door de gevaccineerden.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief