Gemeentebestuur: ‘Noodzaak tot behoud huisartsenpost in Etten-Leur aangeven’

ETTEN-LEUR - Het college van burgemeester en wethouders gaat in gesprek met het bestuur van Stichting Huisartsenposten West-Brabant over de sluiting van de Etten-Leurse huisartsenpost. “Daarin willen we de noodzaak tot behoud van de post in Etten-Leur aangeven”, benadrukt het college. 


Op dit moment onderzoekt de Stichting Huisartsenposten de samenvoeging van de huisartsenposten in West-Brabant. Eerder werd het besluit genomen om de dokterspost in Bergen op Zoom vanaf 2025 te concentreren in Roosendaal. De stichting wil in navolging daarvan de Etten-Leurse huisartsenzorg buiten kantoortijden geheel concentreren bij het Amphia ziekenhuis in Breda en het Bravis ziekenhuis in Roosendaal. 

Patiënten zullen daarvoor verder moeten reizen. Eind deze maand wordt definitief de knoop doorgehakt over de toekomst van de Etten-Leurse huisartsenpost. Sluiting dreigt per 1 januari 2022. Het APB en het CDA hebben het gemeentebestuur gevraagd actie te ondernemen. Het gemeentebestuur geeft hier gehoor aan. Binnen een paar weken wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de laatste stand van zaken. 

Nieuwe regelgeving

Stichting Huisartsenposten gaf eerder aan dat concentratie van zorg noodzakelijk is door nieuwe regelgeving vanuit het Rijk en zorgverzekeraars. Zo dienen er op een post straks twee huisartsen tegelijk te werken. Dat is voor een kleine post als Etten-Leur onrendabel. Daarnaast worden veel patiënten vanuit Etten-Leur alsnog doorgestuurd naar het ziekenhuis in Roosendaal of Breda. Per jaar gebeurt dat zeker zo’n 1.500 keer. Als zij direct bij de huisartsenpost in het ziekenhuis terecht kunnen, hoeven zij daarna nog maar één deur verder naar de Eerste Hulp.

Monique Jansen
Monique Jansen
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief