Afbeelding
Foto: Len Poppelaars

Ad met spookhuis op Etten-Leurse kermis: ‘Dit is mijn levenswerk’

Door: Len Poppelaars Algemeen

In zijn spookhuis, waar de griezelige entourage aan de buitenkant slechts een stille voorbode is voor de spanning binnen, treffen we Ad Steenbergen (49). Hij is geboren en getogen op de kermis. “Dit is mijn levenswerk”, legt hij de pijn uit van de lange afwezigheid van geopende kermissen. “Dit is wat ik kan”. 

Dit is het vermaak wat hij de rest van Nederland gunt. En nu staat hij hier in Etten-Leur, op een kermis die open is. Vol enthousiasme!

Dit enthousiasme is een gedeeld enthousiasme. “Iedereen lijkt nog enthousiaster. De bezoekers en wij zelf ook. Het is erg fijn om het publiek weer terug te zien”, zegt Ad. Hij kreeg zelfs een cadeautje om de opening te vieren, een levend spook. Iemand die zo af en toe bij hem werkt en een ervaren spook is in de evenementenwereld, kwam een avondje spook spelen in zijn attractie.

Achterstallige rekeningen
“Ik zei net als we vanmiddag nog goed draaien, kan ik weer achterstallige rekeningen betalen”. Want dat is het gevolg van de harde werkelijkheid. “We moesten als eerste dicht en gaan nu als laatste open”. Tijdens deze opgelegde sluiting is hij vooral bezig geweest met opknappen, repareren en proberen soms toch wat te verdienen met bijvoorbeeld de verhuur.


Je ziet Ad niet alleen met ontzettend veel zin en trots in zijn spookhuis staan, je voelt het ook. En dat neemt hij mee naar zijn volgende kermis in Schijndel. Het nog niet bekend of de kermissen welke hierna gepland staan doorgaan. Dat zal de tijd leren. “Blijf gezond”.[n]TEKSTEN DOOR LEN POPPELAARS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief