Foto: Krijn ten Hove

Café D’Ouwe Brug vult gat op tussen zittend eten en grote festivals

“Het uitgaan is veranderd in de afgelopen jaren”, vertelt Willem Avontuur, die samen met zijn zus Hanneke en haar partner Herman Popeijus sinds 2006 eigenaar zijn van Café D’ouwe Brug. 


“Het is tegenwoordig meer zitten en eten of grote festivals. Er tussen in zit niets. Wij vullen het gat op.” Waarbij Hanneke aanvult: “Wij zijn een dorpscafé, laagdrempelig, waar iedereen welkom is, mensen elkaar ontmoeten en waar iedereen met iedereen praat en wat te drinken aanbiedt. We zijn een café waar men graag na de werkdag of werkweek nog even met een biertje de dag doorneemt met collega’s en vrienden.” Herman geeft aan dat hij vooral merkt dat “er een steeds groter publiek is wat moeite heeft met festivals waar je elkaar niet meer kan verstaan omdat de beats zo hard zijn. Wij zijn dan een goed alternatief daarvoor.” 

En trend die ze nu zien is dat er, na de corona, veel meer jongeren van rond de 25 komen. “Vaak zijn dat kinderen van ouders of grootouders die hier vroeger ook kwamen. Het gaat van generatie op generatie.” De oorzaak hiervoor ligt wellicht in het moeten reserveren van een bezoek in Breda maar ook de herkenbaarheid en het feit dat ouders vroeger ook het café bezochten volgens Hanneke. Vroeger werden de bruine kroegen ook nog vaak als ‘rookhol’ gezien. “Dat is totaal geen gespreksonderwerp meer”, zegt Willem. “Natuurlijk hebben we daar last van gehad destijds toen de verboden kwamen, maar het is inmiddels volledig geaccepteerd.” “Ik denk zelfs dat als er nu iemand een sigaret aansteekt in een café de gasten zelfs zeggen dat het stinkt” zegt Hanneke. Nee zij zijn niet bang voor de toekomst bij D’ouwe Brug. 

“We hebben veel verenigingen die hier komen, men kan hier een biljartje leggen, darten, maar organiseren we ook regelmatig spelletjes. Op dit moment organiseren we samen met Hof van Holland een biljart toernooi en juist door dit soort activiteiten blijft de loop er in zitten. wat er is wel degelijk behoefte aan een bruine kroeg en wat wij bieden”, besluit Hanneke.

Krijn ten Hove
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief