Foto: Frans van der Bom

Terugblikken op sluiting basisschool ‘t Kofschip: ‘Ieder kind mag zijn zoals het is’

ETTEN-LEUR - Tijdens het gesprekje met Laura Deijkers, moeder van Lev (groep 4) en Vick (groep 2) komen de positieve emoties zo nu en dan even om de hoek kijken. Over het antwoord op de vraag wat zo speciaal aan ’t Kofschip” was, hoeft ze geen moment na te denken: ”Op deze school wordt echt naar het kind zelf gekeken; ieder kind mag zijn zoals het is, mag zelfs anders zijn. Een kind mag hier ook buiten de lijntjes lopen.”


“Omdat de school zo klein(schalig) was, kenden alle leerkrachten ook alle kinderen van naam en hoe ze waren. De school was ook zeer laagdrempelig: door de korte lijntjes kon je met je vragen haast direct overal terecht. Alle jaren hier voelden aan als een warm bad.” Op de vraag wat voor haar de mooiste herinnering aan “’t Kofschip’ was, antwoordt Laura spontaan en emotioneel: Alle herinneringen!”

Het laatste schooljaar waren de leerlingaantallen in de klasjes nog maar extreem laag, mede omdat er -toen bekend werd dat de school zou gaan sluiten- al veel kinderen naar ander scholen gegaan zijn. “De keus voor de nieuwe school van mijn kinderen werd bepaald door de volgende criteria: een school in de woonomgeving, die niet te groot is, in hetzelfde gebouw zit en waar persoonlijke benadering, betrokkenheid en aandacht voor het kind voorop staat.” 

“Het team van “’t Kofschip’” wens ik tot slot het allerbeste voor de toekomst en ik ben hen heel dankbaar voor wat ze onze kinderen aan warmte en veiligheid geboden hebben. ‘t Kofschip was een superfijne school!”

Frans van der Bom,
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief