Juli 2021. Onze computerdeskundigen in actie.
Juli 2021. Onze computerdeskundigen in actie. Foto: vera van den bemt

Repair Café de Gong zet deuren weer open

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 28 augustus staan de deuren van wijkgebouw de Gong van 12.00 tot 16.00 uur weer open voor het Repair Café.

U zult zien dat er ook weer iemand is voor fietsreparaties: voor de ingang zal een tent staan waar u terecht kunt voor mankementen aan uw fiets. In eerste instantie kunnen wij eenvoudige reparaties aannemen. We denken daarbij vooral aan fietsen zonder trapondersteuning. Voor reparaties waarvoor grotere apparatuur nodig is om te repareren of voor meer complexe reparaties zullen wij u doorverwijzen naar de plaatselijke fietshandelaren.

Kledingreparaties

Reparatie van kleding is echt letterlijk bedoeld. Het verstellen van een gat in een kledingstuk, een naad die is losgegaan of het inzetten van een rits, vervangen van elastiek, een extra knoopsgat bijmaken etc. Alleen kleine kledingreparaties komen in aanmerking. Het Repair Café is zeker NIET bedoeld als vermaakservice. De vrijwilligers aan de naaimachines worden steeds vaker geconfronteerd met klanten die nieuwe kleding hebben gekocht en die dan aanbieden voor verandering, zoals het kledingstuk innemen of het korter maken van bv. broeken/rokken/jurken. Voor deze zaken verwijzen wij u graag naar de kledingreparateurs die in het winkelcentrum zitten. Het vermaken van nieuwe kleding past niet binnen het concept van een Repair Café en heeft niets van doen met de duurzaamheid die het Repair Café nastreeft. Voor bijzondere, noodzakelijke hulp bij kleine veranderingen blijft altijd ruimte, maar is ook afhankelijk van de benodigde tijd en hoeveel reparaties er die dag worden aangeboden.

Computerinloop

Tijdens het Repair Café zijn er vrijwillers aanwezig, die thuis zijn in de digitale wereld én verstand hebben van digitale apparatuur. U kunt bij hen niet alleen terecht voor reparaties, maar ook voor begeleiding bij het gebruik van uw laptop of telefoon. Bijvoorbeeld voor het installeren en het gebruik van apps of voor beveiliging van uw gegevens.

U kunt in het Repair Café alle mogelijke elektrische apparaten aanbieden. De vrijwilligers zullen u vertellen wat er aan de hand is en indien mogelijk wordt de reparatie ter plekke uitgevoerd.

Alle reparaties zijn gratis. Nieuwe onderdelen moeten uiteraard worden vergoed. Een vrije gift voor de fooienpot is welkom. Wij staan klaar voor u! De bar is open, de krant ligt klaar.

Zaterdag 28 augustus van 12.00 tot 16.00 uur, wijkgebouw de Gong, Trompetlaan 42 Etten-Leur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief