Beeld van een eerdere jeugddag.
Beeld van een eerdere jeugddag. Foto: Johan Baggen

Nieuwe vislessen bij HSV De Kleine Voorn

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - HSV De Kleine Voorn wil zijn jeugdleden de gelegenheid geven een visinstructie te volgen die bestaat uit twee lessen. Voor de oudere jeugdleden een herhaling maar ook nieuwe vissertjes zijn van harte welkom.

In deze lessen wordt aandacht besteed aan het vissen met de “vaste stok” dus niet met de werphengel. Wil je de lessen volgen en heb je geen vaste hengel, geen probleem, wij stellen hengelsportmateriaal beschikbaar.
Op de woensdagmiddagen vanaf 15 september t/m 6 oktober 2021 gaan we voor de jeugd van 9 t/m 13 jaar de visinstructies geven. De ene week in de vijver in de Hoge Neerstraat en de andere week in de vijver in de Schoenmakershoek. Elke les start om 15:00 uur en duurt tot ongeveer 17:00 uur.
De data voor de visinstructies zijn: 15 september (les 1) en 29 september (les 2) vijver Hoge Neerstraat; 22 september (les 1) en 6 oktober (les 2) vijver Schoenmakershoek.

Les 1

Hoe tuig je een hengel op, hoe maak je een voertje, hoe maak je een haak vast aan je lijn en hoe maak je een tuigje. Hierna gaan we vissen. Ook bij het viswater wordt door vrijwilligers instructie gegeven over: het peilen van de diepte van het viswater, het afstellen van de dobber, hoe leg je in, hoe en hoeveel moet je voeren, hoe doe je aas aan de haak, wanneer heb je beet, hoe sla je aan, hoe land en onthaak je een vis en hoe zet je deze netjes terug.

Les 2

Het oefenen van het diervriendelijk onthaken van een vis met een hakensteker op een kunstvisje. Maken van lussen en onderlijnen. Ook nu gaan we weer vissen nadat je zelf jouw hengel hebt opgetuigd en een voertje hebt gemaakt. Tijdens de sessies zijn er voldoende mensen van de vereniging aanwezig die de jeugd helpen en waaraan de kinderen zo veel mogelijk vragen kunnen stellen als zij willen.

Wedstrijd

De bedoeling is om op woensdagmiddag 13 oktober een viswedstrijd voor de jeugd te gaan houden waarbij we gaan vissen voor het Jeugdkampioenschap 2021. Met dit plan zijn we 4 weken verder en kunnen de kinderen die hieraan hebben deelgenomen min of meer zelfstandig vissen. Kinderen die steeds gebruik gemaakt hebben van hengelmateriaal dat beschikbaar is gesteld door de vereniging, kunnen wij helpen met het samenstellen van een starterspakket zoals beschreven in het boekje “Vissen met de vaste hengel”.

Wij willen voor de organisatie van deze visinstructie weten of je hieraan wilt deelnemen, geef je daarom op via een mailbericht naar: dekleinevoorn@online.nl. Vermeld bij jouw aanmelding ook op welke vijver je aan de lessen wilt deelnemen. Ook jouw broertjes, zusjes, vriendjes of vriendinnetjes zijn van harte welkom. 

Wij zijn tijdens de lessen herkenbaar aan de vlag en hebben parasols staan. De instructie wordt verzorgd door de vrijwilligers van onze vereniging. Je ouders of grootouders zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Wij zijn als hengelsportvereniging verbonden aan Sportvisserij Nederland en dienen de maatregelen in verband met het coronavirus in acht te nemen. Hierdoor kan het programma er iets anders uit zien als hierboven is voorgesteld. Alle aangemelde deelnemers krijgen bericht van eventuele wijzigingen.
Wij zien je aanmelding tegemoet.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief