Ex Ligno staat ook komend weekend klaar om te zingen.
Ex Ligno staat ook komend weekend klaar om te zingen. Foto: Neeltje Heeren

Ex Ligno treedt op bij Open Monumentendagen

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Ex Ligno is een 15 mensen groot zanggezelschap, dat ontstaan is binnen de sfeer van het 17de-eeuwse Paulushofje. Het repertoire is dan ook niet jonger dan het Paulushofje.

Allerlei liedjes uit de Middeleeuwen tot en met Renaissance zijn uitgekozen om in gepaste kledij driestemmig te zingen. Het zijn liedjes met romantische, moraliserende en ondeugende teksten, echt om omstanders te vermaken en mee te laten leven in liefdesverdriet en liefdesgeluk. Onder leiding van Dieneke Bicknese – de Rhoter brengt Ex Ligno de eeuwenoude sfeer van markten en pleinen weer tot leven.
De naam Ex Ligno is de Latijnse variant van UtenHoute, de familienaam van de eerste Heren van Etten, die al in de 14de eeuw hier hun bezit hadden. Het koor bestaat nu ruim een jaar en heeft op monumentendag 2020 al een concertje op het Paulushofje vóór het Streekmuseum kunnen geven binnen de coronamaatregelen. Ook dit jaar gaan zij weer op gezette tijden zingen in het hofje aan de Markt, op aanstaande zaterdag- en zondagmiddag tussen 13 en 16 uur. Tijdens de korte optredens wordt van binnengelopen luisteraars verwacht dat zij op hun plaats blijven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief