<p>Herman Zonligt met op de voorgrond Simon Bomers.</p>

Herman Zonligt met op de voorgrond Simon Bomers.

(Foto: Alexander Vingerhoeds)

Eerste Scootmobiel Toertocht in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Vrijdag 24 september is het zover en vindt in Etten-Leur de eerste Scootmobiel Toertocht plaats. Tijdens deze toertocht, die zo’n 22 km lang is, wordt gebruik gemaakt van de fietsknoop bordjes van de ANWB. U rijdt onder andere door Rijsbergen, Zundert en natuurlijk Etten-Leur.


 

De tocht zal beginnen bij zorgcentrum Kloostergaard van Avoord Zorg en Wonen en eindigt, na een omweg door mooie natuurgebieden, bij de Menmoerhoeve. 

Geraniums

Herman Zonligt organiseert het evenement samen met Simon Bomers en vertelt waarom hij deze tocht heeft georganiseerd. “We willen mensen uit hun huis halen die anders alleen achter hun geraniums zitten.” Ze hebben er expres voor gekozen om een route te kiezen die door middel van de bordjes van de ANWB te volgen is. Hiermee willen ze laten zien hoe gemakkelijk het is om zo door mooie natuurgebieden te rijden. “Hopelijk activeert dit  mensen om zelf ook routes samen te stellen en te maken die wat meer uit hun omgeving liggen.”

Er zal gedurende de tocht meerdere keren wordt gestopt, u kunt dan ook de accu’s opladen. De tocht zal gestart worden met een kopje koffie of thee en er zal voor een lunch gezorgd worden. De organisatie verwacht, en hoopt vooral, op zo’n 25 deelnemers. Er zullen ter begeleiding genoeg vrijwilligers en buurtcoaches zijn, dus u bent in goede handen.  U wordt verwacht om 9.30 uur, zodat de tocht om 10.00 uur kan beginnen. Wilt u meedoen? U kunt zich aanmelden tot 21 september via tel. 06-51413389 of e-mail buurtsportcoachetten-leur@ssnb.nl, dit in verband met de lunchpakketten die dan op tijd gemaakt kunnen worden.

Extra informatie

Ook goed om te weten: de kosten van de toertocht zijn drie euro per persoon en dit bedrag dient contant betaald te worden voorafgaande de tocht. Let op: deelname is op eigen risico. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de coronamaatregelen, vandaar de limiet op het aantal deelnemers. Heel belangrijk is dat u uw accu de nacht van tevoren volledig oplaadt en uw mobiele telefoon meeneemt in geval van nood. DIt is een non-profit evenement. De drie euro per persoon is slechts voor de lunch en er zal dus niks worden verdiend met deze toertocht. Bij succes volgt wellicht een nieuwe editie. U kunt uiteraard altijd zelf nog een mooie route volgen via de ANWB-bordjes.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/etten-leur&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief