Foto: Monique Jansen

Gemeentebestuur Etten-Leur houdt burgerpeiling

ETTEN-LEUR - Bij 6.000 inwoners van de gemeente Etten-Leur valt er deze week een uitnodiging voor de burgerpeiling op de mat. Het gemeentebestuur houdt in de maanden september en oktober een burgerpeiling. Daarbij wordt de mening van inwoners gevraagd over de volgende thema’s: woon- en leefomgeving, relatie inwoner-gemeente, gemeentelijke dienstverlening, zorg en welzijn.


De burgerpeiling is onderdeel van het landelijke project ‘Waarstaatjegemeente.nl’. Met de deelname aan dit project wil het gemeentebestuur op hoofdlijnen inzicht krijgen in hoe tevreden inwoners zijn over de taken die de gemeente uitvoert en wat inwoners belangrijk vinden. Ook kan de gemeente de resultaten vergelijken met andere gemeenten. De laatste burgerpeiling is van 2019. De gemeente houdt elke twee jaar een peiling.

Steekproef

De burgerpeiling wordt in de vorm van een steekproef uitgevoerd. In totaal 6.000 inwoners ontvangen deze week een brief waarin ze worden uitgenodigd om mee te werken aan het onderzoek. Zij kunnen dat doen door de vragenlijst digitaal in te vullen op een daarvoor bestemde website die in de brief is aangegeven. Inwoners zonder internet nemen contact op met onderzoeksbureau Citisens voor het aanvragen van een papieren vragenlijst. Citisens is bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur via het telefoonnummer 0800-75 75 755 (gratis). Inwoners ontvangen dan per post een papieren vragenlijst en retourenvelop. Een postzegel is niet nodig.

Onderzoek online

Bij vorige burgerpeilingen vroeg de gemeente alleen aan een steekproef van inwoners hun mening. Deze keer kan iedereen meedoen. Vanaf nu staat de link naar het onderzoek open voor alle Etten-Leurenaren via: www.burgerpeiling-ettenleur.nl. De resultaten van de burgerpeiling worden in december bekendgemaakt via de plaatselijke media en via de gemeentelijke website. Ook zijn dan de uitkomsten te lezen op de website www.waarstaatjegemeente.nl.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief