Nick van Rijckevorsel met Lathoya richting Drimmelen
Nick van Rijckevorsel met Lathoya richting Drimmelen Foto: putsies

Mito estafette stichting Energy4all gestart

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Afgelopen zaterdag is de Mito estafette (Zuid) van stichting Energy4all gestart in Hoogvliet. Brent en Luca brachten het estafettestokje (eigenlijk een mito hartje) naar Nick van Rijckevorsel (27) in Etten-Leur. Dat deden zij onder politie begeleiding en met een bont gezelschap van legertrucks (”keep them rolling”).

De Nieuwe Kerkstraat stond vol met buren en belangstellenden. Luca en Brent en Nick lijden alle 3 aan een (mitochondriele) stofwisselingsziekte waardoor ze eigenlijk steeds te weinig energie hebben om alledaagse dingen te doen.

Drunen

De estafettetocht werd door Nick voortgezet richting Drunen. Voorop de brommer is Nick, vergezeld met motoren, enthousiast naar jachthaven Biesbosch in Drimmelen gereden. Daar mocht Nick verder met een RIB politieboot.

De bedoeling was om 20 kilometer verderop aan te leggen aan het steiger van Watersportvereniging De Bergse Maas in Doeveren, maar dat plan was te ambitieus.

Nick was halverwege helemaal op en bij de pont van Dussen is hij al van boord gegaan. Het mito hart is daarna naar Jip en Max in Drunen overgedragen. Ook de broertjes Jip en Max lijden aan een energie stofwisselingsziekte.

Geld voor onderzoek

Met deze Mito estafettetocht wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de verwoestende werking van deze stofwisselingsziekten, het is ook bedoeld om geld te generen om meer onderzoek te kunnen doen naar behandeling.

Deze week is het Mitochondrial Desease Awareness Week. In het Engels dus omdat we de wereld nodig hebben bij alles wat zeldzaam is. www.energy4all.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief