Doria in haar woonkamer.
Doria in haar woonkamer. Foto: Vera van den Bemt

Medewerker Repair Café: Doria Kuster

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - In haar kleurrijke woonkamer spreek ik Doria, vrijwilliger van het eerste uur bij Repair Café de Gong.

Doria is een alles-doener. Als kind werd ze al snel zelfstandig. Haar ouders waren weinig thuis en van jongs af aan was ze leergierig.

Het inrichten van ruimtes is één van haar liefhebberijen én talenten. Ze heeft gevoel voor harmonie, kleur en sfeer. Haar huis ademt deze drie kenmerken. Het schilderen doet ze zelf. De attributen en meubels koopt ze via Marktplaats en in kringloopwinkels. Doria is milieubewust. Dingen krijgen bij haar een tweede leven of een andere functie. Een lampenkap wordt bijvoorbeeld de omlijsting van een plant.

Haar huis en groene tuin zeggen ook iets over haar liefde voor de natuur. Doria redt planten van de groenbak en verzorgt ze met aandacht en liefde.

Leergierig is Doria nog steeds. Bij het Repair Café ontvangt ze de bezoekers en schrijft ze ze in, maar als het kan gaat ze kijken bij reparaties om er iets van te leren. Ze heeft een fotografisch geheugen. Als ze één keer iets heeft gezien, kan ze het daarna zelf toepassen.

Ze verdeelt het werk onder de vrijwilligers en vaak helpt ze een handje mee. Bij het Repair Café voelt Doria zich als een vis in het water. Er is een sfeer waarin iedereen elkaar waardeert en in zijn of haar waarde laat. Bijna overbodig om te zeggen dat Doria de doelstellingen van het Repair Café van harte onderschrijft!

Het eerstvolgende Repair Café is op zaterdag 30 oktober van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Plaats: wijkgebouw de Gong, Trompetlaan 42, Etten-Leur, bij de Lidl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief