Nadja (midden) won goud op de 1km vrijeslag, Selene werd 2e (links).
Nadja (midden) won goud op de 1km vrijeslag, Selene werd 2e (links). Foto: Wessel Heijnemans

Zilver voor Nadja Roovers op NK openwater zwemmen

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Vrijdag 8 oktober vond het Nederlands kampioenschap (NK) openwater zwemmen plaats in Sleeuwijk. Op zaterdag vond op dezelfde locatie de Biesbosch Open Water Race plaats. Uit Etten-Leur deden Nadja Roovers, Yill van Bezouw, Selene Wortel en Irene Verhage mee voor ZPV Hieronymus.

Op vrijdag gingen Nadja en Selene het water in voor de 3km vrijeslag dames masters 20+. Bij start werd er flink geduwd en getrokken, maar Nadja wist mee te zwemmen met de kopgroep. Ze hield dit goed vol en kwam als 2e aan bij de finish in 45:11.00! Selene zat een groep daarachter en zwom de rest van de 3km op kop in deze groep, maar wist helaas niet dichterbij te komen. Ze finishte als 4e in 46:25.14.

Zaterdag

Op zaterdag zwom Yill de 500m vrijeslag voor minioren 4/5. Yill finishte knap als 5e tussen allemaal oudere meiden na 9:36.75. Ook haar moeder Irene deed mee op de prestatietocht van 1km. Ze zwom het hele stuk schoolslag en finishte als 7e na 23:18.27.

Nadja en Selene zwommen zaterdag ook nog de 1km vrijeslag. Net voor de start begon het flink te regen, dus de dames wilden graag het water in. Nadja en Selene streden om het goud en zilver waarbij Nadja aan het langste eind trok na 14.27.38. Selene had 14.35.07 nodig.

Het openwater seizoen is met deze wedstrijd afgesloten. Onze zwemmers kijken uit naar een nieuw zwemseizoen in het zwembad.

Proeftrainen

Wil jij 6x gratis proeftrainen? Iedereen is welkom, vanaf A-diploma tot masters. Kijk op www.zpv-hieronymus.com of op de facebookpagina van ZPV Hieronymus.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief