Rene Verhoef was succesvol in beide wedstrijden
Rene Verhoef was succesvol in beide wedstrijden Foto: J

HSV De Kleine Voorn: derde wedstrijd Leliecompetitie

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - De derde wedstrijd van de leliecompetitie die tijdens echt herfstweer is gevist, zal de geschiedenisboeken ingaan als een wedstrijd met prima vangsten. De zeventien deelnemers vingen gezamenlijk 501 vissen wat neerkomt op gemiddeld bijna 30 stuks per deelnemer.

Vak A

Zowel in vak A als over het gehele parcours stak Rene Verhoef er met kop en schouders bovenuit. Hij ving de meeste vissen (61 stuks), behaalde de meeste punten (610) en wist ook nog de grootste vis te vangen, een exemplaar van 24 cm (38 punten), waardoor hij zich deze week dagprijswinnaar en winnaar van zijn vak mag noemen. Op eerbiedwaardige afstand, met 384 punten, legde Henk Kokke beslag op de tweede plaats in dit vak. Om dit puntenaantal te realiseren, moest Henk 38 vissen aan de haak slaan. Derde dankzij 40 vissen en 263 punten werd Louis Melisse.

Vak B

In vak B ging de overwinning naar Cees van Gastel die het gehele najaar de ereplaatsen aan elkaar rijgt. Cees ving 35 vissen die hem 337 punten opleverden. Ton Aarts ving met 46 stuks de meeste vissen in zijn vak welke hem 316 punten en plaats twee opleverden. Met 38 vissen en 266 punten was Johan Snoeren de derde deelnemer op het podium.

Tweekamp tegen SIOG

Zaterdag 9 oktober is in de Leurse haven de jaarlijkse tweekamp tegen SIOG uit Wagenberg gehouden. In tegenstelling tot dinsdag toen het weer onstuimig was, waren de omstandigheden nu prima, wel-is-waar nog fris op de vroege morgen maar het was droog en er was weinig wind. Ook in tegenstelling tot dinsdag maar dan in negatieve zin waren de vangsten. Toen vingen de deelnemers gemiddeld 30 vissen nu moesten de 23 aanwezigen het doen met de helft, ruim 15 stuks per persoon. De tweekamp werd op overtuigende wijze gewonnen door SIOG. De vijf beste vissers van deze vereniging lieten 875 punten noteren daar waar HSV De Kleine Voorn bleef steken op 655 punten.

René Verhoef beste deelnemer
De Kleine Voorn

Ook individueel gingen de hoofdprijzen naar onze sportvrienden uit Wagenberg. Jan van Gool werd eerste met 18 vissen waaronder enkele brasems. Het aantal punten dat Jan behaalde bedroeg 243. Jan van Meer die ook deelneemt aan wedstrijden van onze vereniging en daardoor niet onbekend is met het viswater, ving de meeste vissen van alle deelnemers. Met 37 stuks en 202 punten behaalde hij de tweede plaats. Derde met 165 punten dankzij 33 vissen werd Sjaak van Steenderen.

Evenals dinsdag was Rene Verhoef de beste deelnemer namens onze vereniging. Met 27 vissen scoorde Rene 156 punten.

Programma

Zaterdag 16 oktober: Tweede wedstrijd van de Najaarscompetitie.

Dinsdag 19 oktober: Vijfde wedstrijd van de Leliecompetitie.

Beide wedstrijden worden van 12:30 tot 15:00 uur gevist in de Leurse haven en voor beide wedstrijden geldt: inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief