Isabella Leppens en Miranda de Vries
Isabella Leppens en Miranda de Vries Foto: Krijn ten Hove

Isabella Leppens nieuwe jeugdburgemeester van Etten-Leur

Door: Krijn ten Hove Algemeen

ETTEN-LEUR - Met de voordracht van Isabella Leppens (10) heeft de selectiecommissie, bestaande uit Miranda de Vries, Denise Huijbregts en vertrekkend jeugdburgemeester Danu Acs haar keuze gemaakt. “Met name haar presentatie en haar ideeën waren voor ons aanleIding om voor Isabella te kiezen”, lichtte Danu de keuze toe. De installatie van Isabella is op 15 november.

Woensdagavond werd Isabella aan de pers gepresenteerd als de nieuwe voorgedragen jeugdburgemeester. Haar belangrijkste thema is armoede. “Ik vind het belangrijk dat alle kinderen op sport moeten kunnen. Er zijn teveel kinderen, ook in mijn eigen omgeving, die in armoede leven en niet op een sport kunnen, een dagje naar de Efteling kunnen of altijd de zelfde kleren dragen. Maar als gevolg van de armoede ook niet gezond of afwisselend eten.” Maar armoede is niet haar enige thema. Zo heeft ze ook oog voor het ontbreken van voldoende afwisselend groen in de wijken, veiligheid zoals zebrapaden maar ook de veiligheid van speelveldjes en hondenpoep op diezelfde speelveldjes. Burgemeester Miranda de Vries legt uit dat de jeugdburgemeester geen eigen begroting heeft “maar natuurlijk houden wij in onze plannen wel rekening met de ideeën van de jeugdburgemeester. Het is een serieuze functie voor een jongere en dan moet er ook wel inhoud aan vast zitten dus proberen we ook haar doelen dichterbij te brengen. Daarnaast haar eerste thema, armoede, raakte ons wel degelijk als volwassenen en selectiecommissie.”

Isabella Leppens is 10 jaar en presenteerde zich gisteren goed voorbereid aan de pers. Van enige zenuwen was geen spoor te bekennen. “Natuurlijk was ik blij toen ik het telefoontje kreeg dat ik uitgekozen was. Ik schreeuwde het uit van blijdschap. Mijn beste vriendin weet het al en was trots dat ze niet alleen een goede vriendin heeft maar nu ook een vriendin die burgermeester is.” Buiten school en deze nieuwe taak is Isabella verzot op paarden. Hier hoopt ze later ook wat mee te gaan doen. “En uiteraard hoop ik dat er veel paardenevenementen zijn waar ik wat kan doen.”

Gelijktijdig nam Miranda de Vries ook de gelegenheid om Danu Acs te bedanken voor zijn rol als jeugdburgermeester in de afgelopen twee jaar. “De jeugdburgermeester wordt voor één jaar benoemd maar als gevolg van de Coronapandemie is dat voor Danu twee jaar geworden.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief