Afbeelding
Foto: Shutterstock

Cross Border congres laat voor even de grens tussen België en Nederland verdwijnen

Door: Marloes Smits Algemeen

ETTEN-LEUR - Het Cross Border congres komt 25 november naar Etten-Leur. Tijdens het congres verdwijnen de landsgrenzen tussen Nederland en Vlaanderen en wordt er contact gelegd tussen bedrijven en werkzoekenden in beide landen. Ga in gesprek met verschillende werkgevers en werknemers en vertrek met een frisse blik en wellicht een nieuwe baan of collega in het vizier! 

Het evenement is op 25 november in Het Turfschip in Etten-Leur en begint om 18.45 uur. De avond eindigt rond 22.30 uur. Gedurende het congres is er meer dan voldoende tijd om te netwerken en vragen te stellen aan werkgevers en eventuele toekomstige werknemers. Het evenement is dan ook aantrekkelijk voor zowel werkzoekenden als werkaanbieders. 

Onder andere Michael van Praag, bondsvoorzitter KNVB en bestuurlijke functies bij de UEFA, en Stephan Vanfraechem, algemeen directeur van Alfaport-Voka, geven een inspirerende speech. De Speld zal een unieke, humoristische nieuwsshow presenteren. Verder zijn er twee matchmaking rondes waarin er tijd is om mooie connecties te maken en te netwerken. 

Vele voordelen voor werknemers én werkgevers

Zowel voor werknemers als -gevers is het handig om over de grenzen te kijken voor mogelijkheden. Het geeft een breder zoekgebied en dat is met de momentele krapte op de arbeidsmarkt geen overbodige luxe. UWV EURES, dat het evenement organiseert, is expert in de grensoverschrijdende arbeidsmarkt. Zij helpen je dan ook graag en beantwoorden al je vragen. 

Voor en na het congres is het ook aangeraden om de app GrensMatch te gebruiken. Deze app is zelfs de winnaar van de Grenslandprijs 2021 en is geheel kosteloos te gebruiken. In de app kunnen werkgevers en werknemers swipen tot ze een geschikt profiel tegenkomen. Dit gaat aan de hand van relevante zoekcriteria. Het is een initiatief van EURES om de arbeidsmobiliteit in Europa en de grensregio’s te vergroten. Het motto van het congres luidt dan ook: ‘De toekomst is samen!’ 

Een avond vol inspiratie dus op het gebied van regionale ontwikkelingen en ondernemerschap, met de nodige humor. Wie weet heb je een nieuwe baan of collega als je naar huis gaat!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief