Foto: Jack Konings

Trapveld tussen Rijsdijk en Hanekinderstraat verandert in voedselbos

ETTEN-LEUR – Het trapveld tussen de Rijsdijk, de Hanekinderstraat en de Veenstraat krijgt een nieuwe bestemming. De gemeente Etten-Leur wil hier een voedselbos aanleggen. Het terrein wordt op dit moment amper gebruikt als trapveld, omdat het veld erg ongelijk is door een mollenplaag.


De gemeente heeft al aantal pogingen ondernomen om af te komen van de molshopen, maar dit is niet gelukt. Daarom wil de gemeente een aantal vruchtenbomen planten, zodat er een klein educatief voedselbos ontstaat. Op dit terrein kunnen in totaal 47 bomen worden aangeplant. 

De gemeente is verplicht om bomen te planten als er elders bomen zijn gekapt. Dit was niet altijd mogelijk, omdat locaties niet direct voor handen zijn. Toch blijft de herplantplicht van kracht. Ook op andere plekken komen bomen. Op de rotonde bij de Vosdonk en Roosendaalseweg wil de gemeente 50 bomen planten bij een waterberging. Nog eens 38 bomen krijgen een plek op het terrein aan de Veenstraat en op de rotonde aan de Vosdonk. 

Monique Jansen
Monique Jansen
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief