Team JO12-2.
Team JO12-2. Foto: John van Dongen

Unitas 12-2 ongeslagen kampioen

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Zaterdagochtend 16 oktober komen de mannen van Unitas’30 12-2 één voor één de kleedkamer binnen gedruppeld. Ze ogen drukker dan normaal, maar dat is logisch op zo’n dag als dit. DE Kampioenswedstrijd, met BSC hijgend in onze nek.

Tijdens de wedstrijd bespreking komen ze iets meer tot rust en zijn de mannen al met de wedstrijd bezig.
Aangekomen op het veld starten ze met de warming up, met een scheef oog op de tegenstander Virtus. Deze jongens hadden nog geen wedstrijd gewonnen, maar we hadden gezien aan de uitslagen dat ze elke week sterker zijn geworden. En dan komt de belangrijkste les naar boven; nooit je tegenstander onderschatten!

De wedstrijd

Eerste fluitsignaal klinkt en Unitas trapt af.

Na wat combinaties krijgt Thom van Tilburg de bal en ziet de kans om de bal bij onze trefzekere Sam Berkelmans te krijgen, waarna (na 2 minuten spelen) de eerste goal voor Unitas’30 valt.

Virtus trapt hierna af en komt door goed voetbal toch door onze verdediging en schoot de 1-1 knap binnen.

Hier lieten onze jongens het niet bij zitten en begonnen aan een waar spektakelstuk.

Onze aanvoerder Daniel van Gils coachte de zaak nog eens goed aan waarna het begon te lopen, via een geweldige pass van Lucas van Beek werd door meerdere combinaties Jordi de Rooy alleen voor de goal gezet deze twijfelde niet, en het was weer raak! Na menige doelpogingen waren Job Versteijlen en Collin van de Luijtgaarden degene die de score deden uitlopen, en wel van een metertje of 20!

Inmiddels staat het dan al 8-1 voor onze keiharde werkers, onze keeper Jaivy Boeren krijgt na lange tijd de bal ingespeeld en zette een prima aanval in, hij geeft de bal mee aan Sep Roelands die als een echte opkomende back zijn taak serieus neemt, hij dribbelt van achter naar voor en passeerde de mannen van Virtus alsof ze er niet stonden! Door zijn overzicht speelt hij af naar Merijn Klaassen die daar zijn 4de goal maakte. Inmiddels komt het eind van de wedstrijd in zicht, met geweldig voetbal van onze toppers begon Renzo Besselink aan een solo en stuitte helaas op de lat, maar door de rebound en goed overspelen wist de bal toch nog een keer het net te raken! Eindstand 15-1!

Frietjes

De coaches hadden beloofd op frietjes te trakteren als ze kampioen zouden worden en ze hebben zich aan hun woord gehouden!

Na een gezellige ochtend/middag is deze dag voor allemaal geslaagd!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief