Afbeelding
Foto: Jack Konings

Gemeente voert kenteken-parkeren in: Geen kaartje meer achter raam

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur voert kenteken-parkeren in. Dat betekent dat je geen kaartje meer achter het raam hoeft te leggen. In plaats daarvan kunnen handhavers digitaal zien of je wel of niet hebt betaald. 

Volgens de gemeente is parkeren op kenteken snel, veilig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. “Ook zijn de nieuwe aanraakgevoelige schermen beter lees- en bedienbaar. En met behulp van een app betaal je gemakkelijk alleen nog voor de tijd dat je ook echt parkeert.”

De parkeertarieven blijven gelijk. Het uurtarief op straat is nu 2,40 euro. Het starttarief is 60 cent. Een dagkaart kost 10 euro. De eerste vijftien minuten parkeren blijft gratis. Bij parkeren vanaf 16 minuten betaal je ook het eerste kwartier. In totaal worden 27 parkeerautomaten omgebouwd. 

De gemeente gaat nog niet werken met een scanauto. “Op de lange termijn kan een scanauto de handhavers eventueel gaan ondersteunen. Daar zijn echter nog geen besluiten over genomen”, meldt de gemeentewoordvoerder. In onder meer Breda rijdt de scanauto rond. Die scant alle kentekens en ziet meteen wie er wel en niet (voldoende) heeft betaald. Daar regent het sindsdien ook bekeuringen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief