Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Twee mannen (22) aangehouden op Lage Vaartkant na achtervolging vanuit Roosendaal

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

ETTEN-LEUR - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag na een achtervolging twee 22-jarige mannen uit Eindhoven aangehouden op de Lage Vaartkant in Etten-Leur. Zij stopten niet toen de politie hun voertuig wilde controleren. Twee andere mannen, die te voet vluchtten, konden niet worden aangehouden.

Rond 04.00 uur wilde de politie in de omgeving van de Willem Dreesweg in Roosendaal een voertuig controleren, maar de bestuurder stopte niet. Na een korte achtervolging stopte de bestuurder en renden twee mannen met een kniptang de auto uit. Deze kniptang is even later teruggevonden en in beslag genomen. De achtervolging te voet leidde niet tot de aanhouding van deze twee mannen. 

De andere twee mannen vluchtten met de auto verder. Meerdere agenten probeerden het voertuig te dwingen om te stoppen. Op een door een politieauto geblokkeerde rotonde in de President Kennedylaan reed de bestuurder door de berm en langs een agent. De agent trok zijn dienstwapen en schoot een band van de auto lek. Vervolgens reed de bestuurder op de kale velg verder naar de snelweg richting Etten-Leur. Daar waren wegwerkzaamheden en de medewerkers werden gewaarschuwd voor mogelijk gevaar. Agenten probeerden de auto op de snelweg klem te rijden, maar de bestuurder vluchtte via de afrit naar Etten-Leur. Hij schampte een lantaarnpaal en stopte uiteindelijk zelf op de Lage Vaartkant in Etten-Leur. Daar werden twee mannen uit Eindhoven aangehouden. 




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief