Het laatste Sportgala was begin 2020. ARCHIEFFOTO STELLA MARIJNISSEN
Het laatste Sportgala was begin 2020. ARCHIEFFOTO STELLA MARIJNISSEN

Sportgala Etten-Leur gaat ook in 2022 niet door

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - Het CentrumFit Sportgala gaat in januari 2022 ook niet door. Dat heeft de werkgroep Sportgala besloten na overleg met de Sportjury. Het besluit is om meerdere redenen genomen.

Zo ontbreekt op dit moment een goede locatie. De oude Nobelaer is niet meer beschikbaar voor het organiseren van evenementen en het duurt nog een paar maanden voordat het nieuwe theater wordt opgeleverd. “Een goed alternatief is in Etten-Leur niet voorhanden”, meldt de organisatie achter het Sportgala. 

Sportcompetities

Ook lagen veel sportwedstrijden en veel sportcompetities noodgedwongen stil, waardoor het lastig is om voldoende kandidaten te kiezen voor titels, zoals Sportman, Sportvrouw, Sportploeg en Sporter met Beperking. “Weliswaar zijn er op professioneel niveau enkele belangrijke prestaties geleverd, maar op amateurniveau hebben er in 2021 nauwelijks volwaardige wedstrijden en afgeronde competities plaatsgevonden”, is de organisatie van mening. 

Coronabeperkingen

Daarnaast spelen ook de coronabeperkingen een grote rol. Op dit moment geldt een avondlockdown en treedt vermoedelijk ook de 1,5-meter-regel weer in werking. Het is onduidelijk of deze maatregelen mogelijk verder worden verstrengd of afgebouwd. Dat maakt het voor het organisatiecomité lastig om nu een groot evenement te organiseren. De onzekerheid is simpelweg te groot. “Al met al voldoende argumenten om ook in 2022 af te zien van het organiseren.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief