Afbeelding
Foto: Shutterstock

Etten-Leurse gearresteerd voor hele avond onnodig 112 bellen

Door: Advertorial 112 Meldingen

ETTEN-LEUR - De politie heeft gisteravond een 39-jarige vrouw uit Etten-Leur opgepakt die de hele avond onnodig alarmnummer 112 belde. De vrouw ging daar ook na herhaalde waarschuwingen mee door.

Agenten kregen zondagavond om 20.15 uur van de centralist van de meldkamer de opdracht om te gaan naar een adres in Etten-Leur. De bewoonster had 112 gebeld en na een hoop geschreeuw de verbinding verbroken. Ter plaatse spraken de dienders met de bewoonster die vertelde dat er niets aan de hand was. Ze verzocht hen weg te gaan.

Recalcitrant 

Een half uur later belde de vrouw opnieuw meerdere keren zonder noodzaak 112. De politiemensen zagen dat de voordeur open stond. De bewoonster lag op de bank. De agenten riepen tegen de vrouw dat ze moest stoppen met 112 bellen omdat ze anders zou worden aangehouden. De vrouw gedroeg zich vervolgens erg recalcitrant en riep nog een aantal scheldwoorden.

De agenten hielden haar toen aan. Het is strafbaar om zonder noodzaak het alarmnummer te bellen. Door het noodnummer onterecht bezet te houden, bestaat de kans dat mensen die echt in nood verkeren niet terecht kunnen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief