Foto: de Pontus

Juf Hislaine van de Pontus: ‘Kinderen zijn veel flexibeler dan volwassenen’

Hislaine is blij dat het weer begonnen is, dat de kinderen weer op school zijn. “Uiteraard heb ik de kinderen enorm gemist, het samen zijn, maar ook voor de kinderen ben ik blij want ook zij hebben veel gemist.” Voor de kinderen was het 3 weken vakantie, de leerkrachten niet, “wij hebben die laatste week gewoon doorgewerkt.”


Voor Hislaine was het duidelijk dat de terugkeer spectaculair moest zijn. “We konden voor de vakantie geen kerstviering doen op school. Dat was al voor het tweede jaar op rij, dus we moesten wel iets spectaculairs bedenken om ze welkom te heten.” De kinderen werden al om 8 uur school verwacht waarna de kinderen, na een lasershow met muziek, met hun eigen klas gingen ontbijten. “Het is fijn om ze weer te zien alhoewel het ook jammer is dat er ook kinderen niet zijn omdat ze in quarantaine zitten. Maar ik heb er zo naar uitgekeken. De kinderen weer dingen kunnen leren, lekker met ze kletsen.”

Ze had, zoals zovelen, nooit verwacht zoiets mee te maken, dat kinderen thuis moeten blijven terwijl ze zich niet ziek voelen maar iemand anders in de directe omgeving wel. “ik vind het knap hoe kinderen hiermee omgaan. Hoe flexibel ze daarin zijn. Kinderen zijn dan flexibeler in deze situatie dan veel volwassenen. Het is niet makkelijk voor ze maar ze doen het wel. En dat vindt ik enorm knap”, waarna Hislaine weer snel terug gaan naar groep voor het gezamenlijke ontbijt.

Krijn ten Hove
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief