Afbeelding
Foto: Alexander Vingerhoeds

Etten-Leurse horeca vandaag geopend uit protest tegen lockdown

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - Een groot gedeelte van de Etten-Leurse horeca is vandaag geopend uit protest tegen de lockdown. Zij willen hiermee een statement maken dat zij wel degelijk veilig kunnen werken. 

Gisteren werd bekend dat onder meer winkels en sportscholen hun deuren weer mogen openen. Deze blijde boodschap gold niet voor de horeca. Zij blijven voorlopig nog dicht. Daarom openen verschillende kroegen en restaurants hun deuren vandaag. 

Onder meer bij De Klomp staat de tap vandaag weer open.  ”Wij hebben al te lang gezwegen uit respect voor deze pandemie wat ook terecht was, op dit moment ligt er een acceptabel aantal mensen in het ziekenhuis. daarom lijkt dat de maatschappij, zoals horeca met respect voor de regels open kunnen. daarom zijn er in Etten-Leur acties en gaan we open van 12.00 tot 17.00 uit protest. Meerdere bedrijven uit Etten-Leur hebben zich al aangesloten. Wij gaan ervan uit dat de acties ordelijk verlopen en koesteren dan ook de hoop dat winkels, horeca gelegenheden en bewoners van ons geliefde Etten-Leur elkaar weer mogen vinden op de centrale plaatsen die Etten-Leur rijk is. de liefde voor elkaar en voor de plaats zal in alles overwinnen”, meldt Jac van Dongen van café De Klomp. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief