Edwin twee jaar terug op Carnaval
Edwin twee jaar terug op Carnaval Foto: Krijn ten Hove

Carnaval is voor Edwin anders dan normaal: ‘Beperkt tot taxi rijden voor de kinderen’

Door: Krijn ten Hove Algemeen

ETTEN-LEUR - Voor Edwin is het Carnaval dit jaar heel anders dan normaal. “Ieder jaar trap ik af met een kroegentocht op vrijdag, maar dit jaar kwam dat door werk niet uit. Op zaterdag hadden we een verjaardag bij iemand op de markt, dan kriebelt het wel om toch ook nog even naar buiten te gaan. Maar op de verjaardag was het ook gezellig. En op zondagmiddag kwam het er ook niet van. Zo is mijn carnaval beperkt gebleven tot het taxi rijden van de kinderen.”

Als kind was hij geen grote carnavalsvierder, later toen hij op zichzelf ging wonen des te meer. “Van de eerste minuut tot de laatste minuut, zelfs op woensdag nog haringhappen. Ik was erbij. Breda, Prinsenbeek en later in Etten-Leur.” om dat te onderstrepen laat hij een fot0 van een eerder carnaval zien.

Maar de onderbreking door Corona heeft ook bij hem de routine doorbroken. “Het is toch anders. Normaal was je al weken van te voren bezig met de voorbereidingen, zocht je kleding uit. Nu wist je niet of je vrij moest nemen of beter kan gaan werken. Twee weken terug hadden we nog beperkingen en nu zijn die allemaal weg. En toch blijf ik graag voorzichtig. Wellicht dat ik daarom toch wat terughoudend ben. Hoewel het best kriebelt als ik de mensen zie. Maar ik heb er ook geen moeite mee om de kinderen te rijden naar de plekken waar zij graag Carnaval willen vieren want het is ook leuk om hun te zien genieten van het carnaval.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief