Afbeelding
Foto: Len Poppelaars

Sarah en Malaak staan voor het eerst op de schaatsen: ‘Wij doen alles samen!’

Door: Len Poppelaars Algemeen

Toevallig uitkomen bij de schaatsbaan, omdat je vader deze in het voorbijgaan zag. Dat was het geluk van de twee zusjes Sarah en Malaak uit Hoeven dit weekend en hiermee stonden ze voor de eerste keer op schaatsen. Vader en moeder kijken liefdevol vanaf de kant toe. 

Zijn jullie zussen? “Ja en wij doen altijd alles samen”, vertelt de achtjarige Sarah. Zij en haar negenjarige zus Malaak stralen deze dag in een jas met vlinders in de zon. In hetzelfde T-shirt en dezelfde broek, staan ze vandaag samen voor het eerst op een ijsbaan. Op dezelfde schaatsen?
“Nee, we hebben niet dezelfde maat”.

Sarah vertelt dat ze is geboren in Syrië. Van familie en vrienden heeft ze gehoord dat daar ook weleens ijs ligt. De vader van het gezin vertelt dat het ijs in hun geboorteland niet wordt gebruikt om op te spelen of te schaatsen.

Dromen zijn er genoeg. Malaak wilt graag voetballer worden. Sarah wilt dokter of bouwer worden. “Dokter om mensen te helpen. En bouwer om mooie huizen te bouwen voor alle mensen die ik ken. Mensen van school of die dichtbij me wonen. Bijvoorbeeld voor mijn vriendin Isa”.

Schaatsen is leuk, lopen gaat heel goed. “Glijden vind ik nog spannend, misschien val ik”.
Proberen? Na een voorzichtige poging tot moed: “Probeer het maar, ben trots op alles wat je doet, ook als je valt” starten de zusjes naast elkaar. Foutloos schaatsen de zussen naar de andere kant van de baan om vervolgens foutloos weer terug te komen glijden. Dat is hoe trots mag voelen. Vandaag waren wij trots op Sarah en Malaak.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief