De vrijmarkt in 2018.
De vrijmarkt in 2018. Foto: Archief de Bode

Toch vrijmarkt met Koningsdag in Etten-Leur

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - Etten-Leur heeft toch een vrijmarkt op woensdag 27 april. Arto Laros Entertainment maakte eerder bekend niet langer zorg te kunnen dragen voor de organisatie, maar nu zijn er toch mensen opgestaan die alsnog een Oranjemarkt willen houden. Twan Robbeson, Koen Joosen en François Moelands zorgen voor een ouderwetse kleedjesmarkt. 

Dit jaar is het niet mogelijk om een kraam te huren. Wel is er plek voor 150 tot 200 grote grondplaatsen en 75 kinderkleedjes. Verkopers zijn welkom voor een grondplaats op de Oude Bredaseweg tot aan de Anna van Berchemlaan, rond de Moeierboom en op de markt tot de kruising met de Dreef. Deze plekken kunnen vanaf woensdag via de website www.koningsmarktetten-leur.nl worden gereserveerd. De organisatie overlegt nog met de gemeente en horeca of er een bar en een podium op het plein bij de Moeierboom kunnen worden geplaatst. De plaatselijke DJ Jos Leijs heeft zijn hulp al aangeboden om er een feest van te maken. Iedereen wordt uiteraard gevraagd om in het oranje te komen. 

Laatste editie

Arto Laros besloot om de Oranjemarkt niet langer te organiseren door de hoge kosten. De laatste editie werd in 2019 gehouden. In 2020 waren de nodige kosten al gemaakt, terwijl het oranjefestijn niet door kon gaan door alle coronabeperkingen. Deelnemers kregen hun inschrijfgeld terug, maar Arto Laros had geen reserve om dit soort zaken op te vangen. Tot 2016 zorgde STEP voor de Oranjemarkt. Het zit er niet meer in dat STEP dit nog doet. Deze club hield meer dan 50 jaar evenementen in Etten-Leur, maar zette er vorig jaar een punt achter met de End-Zomer-Party.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief