Teamfoto Rowi meiden C1.
Teamfoto Rowi meiden C1. Foto: Bianca Oomen

Meiden ROWI C1 kampioen

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Afgelopen zaterdag zijn de meiden C1 van volleybalvereniging Rowi uit Etten-Leur kampioen 2e klasse geworden! Met nog 2 wedstrijden te gaan in de tweede helft van het seizoen, konden ze voor hun thuispubliek in Het Turfschip in Etten-Leur het kampioenschap al binnenhalen.

De tien meiden spelen onder begeleiding van coach Bianca en zijn 13 en 14 jaar. Ze spelen bijna allemaal voor het tweede seizoen in klasse C. In seizoen 2020/2021 zijn er niet veel wedstrijden gespeeld in de competitie vanwege het Coronavirus, maar in het seizoen 2021/2022 mogen de meiden gelukkig weer wedstrijden spelen.

De tweede helft van het seizoen start op 5 februari en Rowi speelt tegen vier andere meiden teams uit Breda, Roosendaal, Prinsenbeek en Made. Na de eerste 6 wedstrijden is Rowi nog steeds ongeslagen en hebben ze van alle wedstrijden slechts één set verloren. Op zaterdag 9 april is het zover, de thuiswedstrijd tegen Set Up MC 1. Rowi hoeft vandaag maar 2 sets te winnen om kampioen te worden.

Voorbereidingen

De voorbereidingen worden getroffen, alle meiden krijgen twee vlechten in hun haar en de overwinningsdans wordt geoefend. De eerste set wordt gewonnen met 25-9. In de tweede set wordt er flinke tegenstand geboden door Set Up MC 1, maar Rowi weet uiteindelijk ook deze set te winnen met 25-20. Set drie eindigt in 25-8 en set vier in 25-9. Rowi MC1 is kampioen! De overwinning wordt gevierd met champagne en natuurlijk wordt de overwinningsdans gedaan. Om de overwinning te vieren, gaan de meiden later in het seizoen gezellig een dagje met elkaar naar Zeeland. Namens alle meiden bedankt trainers van Rowi en coach Bianca voor het afgelopen gezellige volleybalseizoen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief