Op avontuur met Vossenstreken.
Op avontuur met Vossenstreken. Foto: Maria van der Heyden

Zwarte Schuur Pannenhoef opent seizoen met nieuwe wandelapp voor gezinnen

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Er was altijd al iets te beleven in natuurgebied de Pannenhoef. Veel wandelroutes, een avonturenbos, je kunt er paardrijden, fietsen, vogels kijken… Vanaf Eerste Paasdag komt er een activiteit bij: Vossenstreken. Het is een wandelapp, speciaal voor gezinnen. Vanaf nu is wandelen écht niet meer saai. Buitenbaas Robin neemt je mee op pad en kent alle geheimen van de Pannenhoef. Dat wordt lachen!

Op Eerste Paasdag is de Zwarte Schuur op de Pannenhoef geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Iedereen is welkom om de kleine expositie te bezichtigen over de historie van de turfwinning. Ook zijn er wandel- en fietsroutes verkrijgbaar. Naast de Zwarte Schuur staat een bakhuisje dat gerestaureerd is. Vrijwilligers bakken hier op authentieke wijze brood. Rond het middaguur komt het uit de oven en mag iedereen een stukje komen proeven. Om 11.00 en 14.00 uur worden gratis excursies gegeven door de natuurgidsen. Kinderen kunnen zich uitleven in Woody’s Avonturenbos.

Succesvolle wandelapp

Een aantal jaar geleden hebben Brabants Landschap, Kempens Landschap (Vlaanderen) en Natuurmuseum Brabant (Tilburg) een app ontwikkeld: Vossenstreken. Het is een ideale wandelapp voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Iedereen kan op zijn/haar eigen niveau meedoen aan de spelletjes en opdrachten. Je spaart badges en als je er vijf hebt, ontvang je een verrassing. De app is succesvol in de ongeveer 20 andere natuurgebieden. Daarom zijn nu nieuwe routes toegevoegd, waarvan 2 op de Pannenhoef.

Actieve natuurbeleving

De twee thema’s op de Pannenhoef zijn ‘Terug naar toen’ en ‘Rommelende ruimers’. In het eerste thema reis je door de tijd. De Pannenhoef heeft een rijke geschiedenis en met de verschillende opdrachten, maak je van al die periodes iets mee. Rommelende ruimers gaat over recyclen in de natuur. Niet de blikjes of plastic flesjes. Maar wat kan de natuur zélf opruimen? Download thuis alvast de app op www.vossenstrekenapp.com, neem wat lekkers mee voor een gezellige picknick en kom ook naar de Zwarte Schuur! Vanaf 17 april wordt de Pannenhoef aan de lijst met locaties toegevoegd.

Adres

De Zwarte Schuur ligt midden op het landgoed. Het adres is Pannenhoef 4, Rijsbergen. Parkeren kan op één van de parkeerplaatsen aan de rand van het gebied. Meer info: www.brabantslandschap.nl/activiteiten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief