Het kunstwerkje van Annora Fluit
Het kunstwerkje van Annora Fluit Foto: Annora Fluit

KSE Expositie ‘Meestervervalser’ in Van Gogh Kerk

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Je moet maar durven, een Van Gogh vervalsen. 38 leerlingen van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur gingen voor hun eindexamen Tekenen de uitdaging aan. De resultaten zijn verbluffend en worden vanaf woensdag 13 april (ook op Tweede Paasdag) t/m eind mei getoond in de Van Gogh Kerk Etten-Leur in de expositie ’Meestervervalser’.

Tijdens het praktisch schoolexamen Tekenen stond voor de mavo 4 leerlingen een flinke uitdaging klaar: vervals met (gekleurd) papier een zelfgekozen kunstwerk van Vincent van Gogh. De leerlingen zijn ijverig aan de slag gegaan met vele duizenden papiersnippers en hebben in een tijdsbestek van slechts 4 uur geweldige eindresultaten behaald. De leerlingen zijn erg trots dat hun werken nu voor een langere periode geëxposeerd gaan worden in de thuisbasis van de KSE, Etten-Leur. Eind vorig jaar waren de werken gedurende één weekend te zien in het Vincent van GoghHuis in Zundert. ‘De mavo 4 leerlingen hebben zichzelf overtroffen’, aldus tekendocent Dave Roelands. ‘De eindwerken zijn werkelijk prachtig geworden en geven de Van Gogh Kerk Etten-Leur straks nog meer kleur.’

Met tentoonstellingen en educatieve programma’s zet de Van Gogh Heritage Foundation zich in om de culturele erfenis van Vincent van Gogh te behouden. De Foundation is de organisatie achter de Van Gogh Centers, Van Gogh Sites NV en bestemming Van Gogh Brabant en wordt deels gefinancierd door de Provincie Noord-Brabant. De expositie ‘Meestervervalser’ is te bezichtigen van: 13 t/m 16 april en 18 april (Tweede Paasdag), 20 t/m 24 april, 28 t/m 30 april, 4 t/m 7 mei, 11 t/m 15 mei en van 18 t/m 21 mei. Steeds van 13.30-17.00 uur. De entree tot de kerk is op Markt 4. Alle KSE-leerlingen hebben op vertoon van hun schoolpas gratis toegang. Ouders/verzorgers en overige bezoekers kunnen een ticket kopen op Markt 4 of online via www.vangoghkerk.nl.

Het kunstwerkje van Kelsey Oomen.
Het affiche van de bijzondere tentoonstelling


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief