REL Turf (U8) Sebas Jongenelen achtervolgt door tegenstanders van RC RCC.
REL Turf (U8) Sebas Jongenelen achtervolgt door tegenstanders van RC RCC. Foto: Robbert vd Nobelen (REL

Rugbyclub Etten-Leur Jeugdtoernooi een succes

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Zaterdag 9 april organiseerde REL een jeugd rugby toernooi voor de jongste rugby categorieën. De Turven (7-8 jaar), Benjamins (9-10 jaar) en Mini’s (11-12 jaar) speelde hun wedstrijden op het sportcomplex “De Streek”. Met een totaal van 34 teams waren er een kleine 450 rugby spelertjes op het veld die hun rugby-skills toonden.

REL is trots op deze toernooidagen die bekend bij geheel Rugby Nederland. “We komen graag naar de jeugdtoernooidagen van REL. Deze dagen zijn strak geregeld en we weten dat we op de afgesproken tijd spelen en uiteindelijk de prijsuitreiking is. Super geregeld!”. Dit is wat graag horen en waarvoor we het doen. Met de inzet van ca. 40 ouders en seniorleden als vrijwilligers hebben de gast teams een mooie rugby-dag gehad.

Teams uit Roosendaal, Goes, Middelburg, Den Bosch, Oisterwijk, Boxtel, Den Haag, Tilburg, Rotterdam, Voorburg en Bredaase streden om de winst. Bij deze jongste jeugd gaat het vooral om het plezier in het rugbyspel. Lekker rennen met een bal in je handen, overspelen naar je maatje en proberen een try te drukken op de achterlijn van de tegenstander.

De jongste categorie (turven / U8) speelt “TAG” – rugby. Dit is het rugbyspel zonder contact om de jongste jeugd niet te veel te belasten met fysiek contact en iedereen met rugby te laten wennen. In de categorie benjamins (U10) komt het tackelen wel in het spel voor. Ook hier word de “Scrum” gevormd om de kinderen meer naar het echte rugby op te leiden. Tackelen met de armen onder de navel word hier als spelregel toegevoegd. Bij de mini’s komen nog meet senioren rugby regels in het spel zoals een “Line-out”.

Met stapsgewijs de rugbyregels in het spel toe te voegen gaan de kids steeds meer naar het echte rugby van de senioren.

Uitslagen jeugdtoernooi

U12: 1. The Dukes 2. Haagse RC 3. Oemoemenoe

U10: 1. Voorburgse RC 2. The Dukes 3. RC RCC

U8: 1. The Dukes 2. Oemoemenoe 3. Rotterdamse RC

Zaterdag 16-04 “thuis” wedstrijden U16 & U18 teams REL.

De junioren (U16) en colts (U18) spelen hun laatste competitie wedstrijden thuis bij REL.

Bij winst van de U18-team zal REL zijn huidige 2e plaats veilig stellen. Bij verlies van REL en winst van de directe concurrent Utrechtse RC zal REL het moeten doen met de uiteindelijke 3e plaats. Het team heeft  afgelopen seizoen progressie gemaakt. Het team is goed ingespeeld op elkaar maar heeft in het begin van deze competitie een paar wedstrijden onnodig verloren.

Het U16–team van REL heeft na de promotie van afgelopen winter naar een hogere poule, zware wedstrijden gehad. Ondanks het goede niveau van deze jonge groep, kon het geen gezamenlijk vuist maken. De wedstrijd van zaterdag gaat om de 3e plaats. Als REL wint tegen haar directe tegenstander, zal het uiteindelijk 3e worden in deze competitie.

Laatste uitslagen

Cubs (U14) -vs- RFC Gouda; 33-43

Duuvelse Wasps -vs- Junioren (U16); 57-19

Oysters/Ducks/Wasps -vs- Colts (U18); 30-42

RFC Gouda -vs- REL heren 1; 31-43

Meer informatie over Rugby en / of over REL, ga dan naar onze website: www.rugbyclubettenleur.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief